Γκίκας Μαγιορκίνης: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την 4η δόση εμβολίου - Δεν θα την κάνω ούτε εγώ (βίντεο)

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημειώνει ότι ο αριθμός των ατόμων που πάνε να κάνουν την 4η δόση είναι αυξημένος, ενώ σημείωσε ότι είναι απαραίτητη μόνο σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Παράλληλα, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την πορεία της πανδημίας».

«Οι μεγάλοι άνθρωποι να πάνε να την κάνουν (σ.σ την τέταρτη δόση). Μεταξύ 30 και 65 θα πρέπει να το συζητήσουν με το γιατρό τους αν έχουν κάποια προβλήματα υγείας. Ο γενικός πληθυσμός δε χρειάζεται την τέταρτη δόση» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο κ. Μαγιορκίνης υπογραμίζοντας ότι δεν είναι μεγάλο το όφελος από την τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό.

«Για τον γενικό πληθυσμό το πιο πιθανό είναι να γίνει σύσταση για τέταρτη δόση από ένα εμβόλιο που θα έχει μέσα και Όμικρον, δηλαδή θα καλύπτει καλύτερα και αυτή τη μετάλλαξη [...] θα έχουμε διαθεσιμότητα μάλλον από Οκτώβριο», τόνισε.

Παράλληλα, απαντώντας για το εάν ο ίδιος θα κάνει την τέταρτη δόση δήλωσε ότι εφόσον δεν έχει πρόβλημα υγείας δε θα το κάνει ενώ θα αλλάξει άποψη σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή των Ειδικών.

Σε ό,το αφορά τη χρήση μάσκας συνέστησε στον κόσμο να τη χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο χώρο στον οποίο κινείται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ