Κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με παγόβουνο στην Αλάσκα: Το βίντεο που τράβηξε επιβάτης - «τρομακτική εμπειρία»

Στο  «Norwegian Sun» επέβαιναν 2.000 άτομα

Ένα κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line συγκρούστηκε με παγόβουνο, στην Αλάσκα, με επιβάτη του πλοίου να καταγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης σε βίντεο.

«Στις 25 Ιουνίου 2022, ενώ περνούσε στον παγετώνα Hubbard στην Αλάσκα, το Norwegian Sun ήρθε σε επαφή με ένα μικρό παγόβουνο»  είπε στην The Post εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στο  «Norwegian Sun» επέβαιναν 2.000 άτομα και η σύγκρουση αποδόθηκε  στη χαμηλή ορατότητα που είχε ο καπετάνιος λόγω ομίχλης.

Μετά το συμβάν το πλοίο επέστρεψε στο Τζούνο της Αλάσκα για να γίνει εκτίμηση των ζημιών και αποκατάσταση του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη βάση του, στο Σιάτλ της Ουάσιγκτο την Πέμπτη.

«Η κρουαζιέρα που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου 2022 θα ακυρωθεί, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές» ανάφερε ακόμα ο εκπρόσωπος της Norwegian Cruise.

Σύμφωνα με τον Υπαξιωματικό 1ης Τάξης Nate Littlejohn το πλοίο κάλεσε την Ακτοφυλακή για να αναφέρει το περιστατικό και είπε στους αξιωματούχους ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η Alicia Amador, από το Phoenix της Αριζόνα, είπε στο Juneau Empire ότι άκουσε έναν «δυνατό θόρυβο», ενώ εκτίμησε ότι το παγόβουνο είχε το «μέγεθος ενός ημιφορτηγού».

«Ολόκληρο το σκάφος σταμάτησε εντελώς από την πρόσκρουση.Ήταν μια τρομακτική εμπειρία» πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ