Eκτινάχθηκε στο 12% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τη eurostat, η ανοδική φορά του πληθωρισμού  είναι κατακόρυφη, δηλαδή 9,1% τον Απρίλιο, 8% το Μάρτιο, 6,3% το Φεβρουάριο και 5,5% τον Ιανουάριο.

Η ετήσια αύξηση στην ενέργεια στην Ευρωζώνη ανέρχεται στο 42% - Κατακόρυφη η ανοδική φορά του πληθωρισμού για τη χώρα μας, δηλαδή 9,1% τον Απρίλιο, 8% το Μάρτιο, 6,3% το Φεβρουάριο και 5,5% τον Ιανουάριο.

 Στο 12% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat. Στον πίνακα που παραθέτει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η ανοδική φορά του πληθωρισμού για την Ελλάδα, είναι κατακόρυφη, δηλαδή 9,1% τον Απρίλιο, 8% το Μάρτιο, 6,3% το Φεβρουάριο και 5,5% τον Ιανουάριο.

Σε επίπεδο Ευρωζώνης, ο μέσος όρος των κρατών που έχουν στείλει έως στιγμής στοιχεία δείχνει αύξηση τιμών 8,6% από 8,1% το Μάιο, από 7,4% τον Απρίλιο και το Μάρτιο. Είναι ενδεικτικό ακόμα ότι η ετήσια αύξηση στην ενέργεια στην Ευρωζώνη ανέρχεται στο 42%, κάτι που εξηγεί τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις. 

Το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο καταγράφουν η Εσθονία (22%), η Λιθουανία (20,5%), η Λετονία (19%), η Σλοβακία (12,5%) και η Ελλάδα (12%). Το χαμηλότερο πληθωρισμό καταγράφουν η Μάλτα (6,1%), η Γαλλία (6,5%), η Φινλανδία (8,1%) και η Γερμανία (8,2%).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ