7 tips για λαμπερή, bronze επιδερμίδα, από δύο επαγγελματίες μακιγιέρ - για να δείχνουμε μαυρισμένες όλο τον χρόνο

Ποιες οι συμβουλές τους;

Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει σε λίγο, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι το Φθινόπωρο πρέπει να «αποχαιρετήσουμε» το λαμπερό, bronze δέρμα που μας έχει «χαρίσει» ο ήλιος.

Οι make-up artistis Sir John και Celia Burton δίνουν, μέσα από την βρετανική Vogue, συμβουλές για να πετύχουμε με το μακιγιάζ μας το ίδιο αποτέλεσμα!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Ξεκινάμε από το δέρμα μας

«Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, πιθανώς με ελαφριά απολέπιση», συνιστά ο Sir John, ο οποίος είναι ο μακιγιέρ της Beyoncé. «Το καλοκαίρι, μείνετε μακριά από χημικά απολεπιστικά (όπως άλφα-υδροξυ ή βήτα-υδροξυ οξέα) και συμπεριλάβετε στην ρουτίνα ομορφιάς σας ένα ελαφρύ, απαλό απολεπιστικό».

Στη συνέχεια, συνιστά την εφαρμογή μιας ελαφριάς βάσης, είτε πρόκειται για μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, είτε για ένα απαλό foundation.

BARBARA RIBEIRO/Pexels

2. Δώστε βάση στην υφή

«Το κόλπο για μια φυσική λάμψη δεν είναι μόνο το σημείο που εφαρμόζετε τη φόρμουλα, αλλά και η υφή του προϊόντος που χρησιμοποιείτε», εξηγεί ο Burton, μακιγιέρ της Glossier. Τόσο τζελ, όσο και bronzers σε μορφή κρέμας, μπορούν να αναμειχθούν στο δέρμα χωρίς να είναι βαριά για την επιδερμίδα μας, εξηγεί ο Makeup artist.

3. Τι χρώμα να διαλέξω

Ο Sir John συμβουλεύει απλώς να επιλέξετε ένα χρώμα που είναι μια ή δύο βαθμίδες βαθύτερο από τη φυσική σας επιδερμίδα -  αν και επισημαίνει ότι είναι πάντα προτιμότερο να έχετε στη διάθεσή σας δύο χρώματα για διαφορετικές περιοχές του προσώπου

Για όσους έχουν πιο σκούρα επιδερμίδα καλό θα είναι να επιλέγουν πιο «θερμά» χρώματα.

Karolina Grabowska/ Pexels

4. Η εφαρμογή κάνει τη διαφορά

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα πινέλο, αν και μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα σας για να ζεστάνετε το προϊόν και να το λιώσετε  στο δέρμα. Το αγαπημένο μου πινέλο για την εφαρμογή του bronzer είναι το Real Techniques Expert Face Brush No 200 », λέει ο Burton.

5. Πώς και που βάζω το εκάστοτε προϊόν

«Μου αρέσει να βάζω μια μικρή ποσότητα στο πίσω μέρος του χεριού μου. Στη συνέχεια, με ένα χνουδωτό πινέλο για ρουζ, το βάζω το βρονζερ στους κροτάφους, το μέτωπο, κάτω από τα ζυγωματικά, και λίγο στο λαιμό και τη γνάθο - σε όλη την περίμετρο του προσώπου », λέει ο Sir John.

Αλλά συμβουλεύει παράλληλα να αφήνουμε κενό το κέντρο του προσώπου, ωστέ να φαίνεται πιο φωτεινή η συγκεκριμένη περιοχή.

6. Στρώσεις

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, ζείτε σε κάποιο ζεστό μέρος ή αναμένεται να βρεθείτε σε ένα, ίσως είναι καλύτερο να πάρετε ένα Bronzer σε σκόνη, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς θα κρατήσει περισσότερο.

7. Καλοκαιρινό πρόσωπο

Αφού πλέον έχετε μια bronze, λαμπερή επιδερμίδα μπορείτε να δώσετε έμφαση στα μάτια ή να κάνετε μικρές φακίδες στην μύτη και τα μάγουλα. Πάντως ο Burton συνιστά να βάλουμε βλεφαρίδες, χωρίς μάσκαρα και να κάποιο προϊόν που να δείχνει τα χείλη μας ζουμερά και λαμπερά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ