Story of the day: Είδε στον λογαριασμό του 286 φορές τον μισθό του - έγινε μπουχός! Ακόμα τον ψάχνει το λογιστήριο…

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση του;

Μπουχός έγινε ένας άντρας από την Χιλή  που πληρώθηκε κατά λάθος 286 φορές τον μισθό του, τον περασμένο μήνα!

Ο εργαζόμενος παραιτήθηκε από την εταιρεία και εξαφανίστηκε, αφού υποσχέθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που του καταβλήθηκαν καθ' υπέρβαση.

Κάποιος στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του μεγαλύτερου παραγωγού αλλαντικών της Χιλής, της Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), πρέπει να ιδρώνει πολύ αυτή τη στιγμή!

Κατά λάθος, πλήρωσαν έναν υπάλληλο 165.398.851 πέσος Χιλής (172,602.00 ευρώ) τον περασμένο μήνα, αντί για τα 500.000 πέσος (519.72 ευρώ) που δικαιούνταν και τώρα αυτό το άτομο προφανώς δεν θέλει να επιστρέψει τα χρήματα. 

Έχει παραιτηθεί από τη θέση του και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη, αφήνοντας στην εταιρεία καμία άλλη επιλογή από το να προσφύγει σε δικηγόρο και να προσπαθήσει να ανακτήσει τις απώλειές της.

Όπως αναφέρει το odditycentral.com, επικαλούμενη την χιλιανή εφημερίδα Diario Financiero, στις 30 Μαΐου, ένας βοηθός γραφείου στη Cial πλησίασε έναν αναπληρωτή διευθυντή για να αναφέρει ένα λάθος στη μηνιαία πληρωμή του.

Αφού έλεγξε τον λογαριασμό του, το άτομο παρατήρησε ότι του είχαν «βάλει» χιλιάδες πέσος και θέλησε να διευκρινίσει το ζήτημα.Ο εργαζόμενος φέρεται να συμφώνησε να πάει στην τράπεζά του νωρίς την επόμενη μέρα και να επιστρέψει τα χρήματα στον εργοδότη του. Ωστόσο έκανε κάτι διαφορετικό... πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε!

Αφού το οικονομικό τμήμα της Cial παρατήρησε ότι η τράπεζα δεν τους είχε ειδοποιήσει για την επιστροφή χρημάτων, προσπάθησε να επικοινωνήσει  ξανά με τον εργαζόμενο, μόνο που εκείνος δεν απάντησε ποτέ στα  μηνύματά τους.

Λίγη ώρα αργότερα, ο άντρας επικοινώνησε μαζί τους, ισχυριζόμενος ότι τον είχε πάρει ο ύπνος και πως θα πήγαινε στην τράπεζα σε λίγο.  'Οπως καταλαβαίνετε αυτό δεν έγινε και στις  2 Ιουνίου απλώς υπέβαλε την παραίτησή του, μέσω δικηγορικού γραφείου.

Ο εργαζόμενος φέρεται πλέον να έχει εξαφανιστεί, αφήνοντας στην εταιρεία καμία άλλη επιλογή από το να κινηθεί νομικά για αυτό που θεωρεί έγκλημα υπεξαίρεσης και να ελπίζει ότι θα μπορέσει να ανακτήσει τουλάχιστον μέρος των 180.000 δολαρίων (172,602.00 ευρώ) που καταβλήθηκαν κατά λάθος.

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση του;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ