Μεσογειακοί Αγώνες: «Σκίζουν» οι Έλληνες αθλητές! - «χρυσή» η Κορακάκη, χάλκινο με ατομικό ρεκόρ για τον Ρίζο (φωτό & βίντεο)

Συλλογή μεταλλίων

Συλλογή μεταλλίων από τους Έλληνες αθλητές στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

Ακόμη μία σημαντική διάκριση πρόσθεσε στο πλούσιο παλμαρέ της η Αννα Κορακάκη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο των Μεσογειακών Αγώνων, στο αεροβόλο πιστόλι 10μ.

Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, τόσο στον προκριματικό, όπου με 588 βαθμούς είχε την υψηλότερη βαθμολογία, όσο και στον τελικό, όπου επικράτησε της Γαλλίδας Καμίγ Γεντρεζέφσκι με 17-13.

 

 

Ετσι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει στην προηγούμενη διοργάνωση, στην Ταραγόνα της Ισπανίας, ανεβαίνοντας εκ νέου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Χάλκινο με ατομικό ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ ο Ρίζος

Ξεπερνώντας τα 5.60μ. στο άλμα επί κοντώ ο Γιάννης Ρίζος έκανε ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας. Ο αθλητής του Νίκου Βαρσάμη, μετά το 5.45μ.. πέρασε με την τρίτη τα 5.60μ. για να βελτιώσει το 5.50 μ. που είχε από την φετινή χρονιά.

 

 

Ο Ρίζος δοκίμασε, αλλά δεν μπόρεσε να υπερβεί το 5.65 μ., ωστόσο ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον που σε έναν σπουδαίο αγώνα «είδε» αυτά τα ύψη. Ο 23χρονος πλέον μπορεί να σκέφτεται και τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

Χρυσό και για την Ντουντουνάκη

Καλύτερη όλων ήταν στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδας στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν η Άννα Ντουντουνάκη.

 

 

 

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με χρόνο 25.95 τερμάτισε στην πρώτη θέση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. 

Ατομικό ρεκόρ για Σπανουδάκη

 

Αλλοι πέντε Ελληνες αθλητές/τριες εξασφάλισαν θέση στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν, κατά την 3η ημέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης στη διοργάνωση.

Διπλή ελληνική συμμετοχή θα υπάρξει το βράδυ στον τελικό των 50μ. ύπτιο ανδρών, όπου ο Γιώργος Σπανουδάκης σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 25.20 και πέρασε με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, ενώ ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης προκρίθηκε πέμπτος με χρόνο 25.48.

 

 

 

 

Ακόμη, ο Ανδρέας Βαζαίος με 2:01.97 προκρίθηκε ως τρίτος στον τελικό των 200μ. μικτή ατομική και ο Δημήτρης Μάρκος με 3:54.33 ως έκτος στα 400μ. ελεύθερο. Το βράδυ, μάλιστα, ο Μάρκος θα συμμετάσχει σε δύο τελικούς, καθώς έχει εξασφαλίσει (από χθες) την πρόκριση και στα 1.500μ. ελεύθερο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

Στις υπόλοιπες σημερινές ελληνικές συμμετοχές, η Ιωάννα Σαχά κατετάγη 13η στα 50μ. ύπτιο με 30.00, ο Δανιήλ Γιουρτζίδης 11ος στα 200μ. μικτή ατομική με 2:05.33, ενώ στα 100μ. ελεύθερο γυναικών η Σοφία Κλικοπούλου ήταν 12η με 57.03 και η Χρυσούλα Μητσάκου 16η με 58.28.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ