Αν σας αρέσει το καλό βιβλίο, διαλέξτε από τις προτάσεις των εκδόσεων Μίνωα: λογοτεχνία, Non Fiction, κλασσικά, οικολογία, παιδική λογοτεχνία και άλλα πολλά!

Το 2014 μόλις ξεκίνησε και οι εκδόσεις Μίνωας έχουν σχεδιάσει ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα για τη νέα χρονιά, συνεχίζοντας την επέκτασή τους στη λογοτεχνία και στο δοκίμιο και εμπλουτίζοντας παράλληλα τη λίστα των παιδικών βιβλίων τους. Κύριος άξονας παραμένει η άριστη εκδοτική ποιότητα σε προσιτές τιμές για όλους τους αναγνώστες.

Το 2014 μόλις ξεκίνησε και οι εκδόσεις Μίνωας έχουν σχεδιάσει ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα για τη νέα χρονιά, συνεχίζοντας την επέκτασή τους στη λογοτεχνία και στο δοκίμιο και εμπλουτίζοντας παράλληλα τη λίστα των παιδικών βιβλίων τους. Κύριος άξονας παραμένει η άριστη εκδοτική ποιότητα σε προσιτές τιμές για όλους τους αναγνώστες. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των βασικών τίτλων που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και άλλοι σημαντικοί τίτλοι που βρίσκονται τώρα υπό σχεδιασμό.



Λογοτεχνία

Στην κατηγορία της ξένης λογοτεχνίας ξεχωρίζει το βιβλίο του γάλλου Πιερ Λεμέτρ που κέρδισε το βραβείο Goncourt 2013 με τίτλο Au Revoir La-Haut (προσωρινός τίτλος Καλή αντάμωση εκεί ψηλά) σε μετάφραση της Έφης Κορομηλά. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για μια χαμένη γενιά, για τον πόλεμο και τις συνέπειες που επιφέρει στη ζωή των απλών ανθρώπων και ταυτόχρονα η ιστορία μιας μεγάλης φιλίας, με φόντο τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο (το 2014 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξή του).

Επίσης, θα κυκλοφορήσει το μυθιστόρημα Παγιδευμένες στη σιωπή της Κίσουαρ Ντεσάι, σε μετάφραση της Ευαγγελίας Δημαράκη. Η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού το οποίο αγνοείται σε έναν πανέμορφο τουριστικό προορισμό στην Γκόα της Ινδίας. Πρόκειται για μια παθιασμένη, συγκλονιστική και συγκινητική καταγγελία της βιαιότητας εναντίον των γυναικών.

Ακολουθεί την άνοιξη το βιβλίο The drowning guard (προσωρινός τίτλος: Ο φρουρός του χαρεμιού) της Λίντα Λάφερτι, σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου. Μια συγκινητική ιστορία αγάπης με φόντο τις τελετουργίες, τα έθιμα και τον καθημερινό βίο στην Κωνσταντινούπολη των τελών του 19ου αιώνα, με επίκεντρο τον αριστοκρατικό πυρήνα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ξεχωρίζει, επίσης, το μυθιστόρημα The hanging (προσωρινός τίτλος: Απαγχονισμός) των δανών συγγραφέων Lotte & Soren Hammer, σε μετάφραση του Χρήστου Καψάλη. Πρόκειται για ένα κορυφαίο αστυνομικό μυθιστόρημα που έχει μεταφραστεί σε 22 χώρες και έχει γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Πέντε άντρες βρίσκονται κρεμασμένοι στο γυμναστήριο ενός σχολείου και ο επιθεωρητής Σίμονσεν και η ομάδα του αναλαμβάνουν την έρευνα. Πριν αποκαλυφθεί η ταυτότητα των θυμάτων, αρχίζει να διαδίδεται στην πόλη ότι οι πέντε άντρες ήταν παιδεραστές με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να βλέπει με συμπάθεια τους δράστες.

Οι εκδόσεις Μίνωας εξασφάλισαν τα αποκλειστικά δικαιώματα κυκλοφορίας στην ελληνική γλώσσα δύο σημαντικών έργων ξένης κλασικής λογοτεχνίας που θα κυκλοφορήσουν το Α΄ εξάμηνο του 2014: το Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικόν Μέτωπον του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ σε μετάφραση της Γεωργίας Δεληγιάννη-Αναστασιάδη και το αριστούργημα του Έρμαν Έσσε Ο Λύκος της Στέπας σε μετάφραση από τα γερμανικά του βραβευμένου Γιώργου Δεπάστα. Στην ίδια σειρά θα προστεθεί επίσης και η πρωτότυπη έκδοση του κορυφαίου βιβλίου του Όσκαρ Ουάιλντ Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι σε μετάφραση της Βασιλικής Κοκκίνου και το μυθιστόρημα του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ με τίτλο Η δύναμη της αγάπης. Στόχος της σειράς Ξένη Κλασική Λογοτεχνία είναι να φτάσουν σε ένα πιο διευρυμένο αναγνωστικό κοινό έργα υψηλής συγγραφικής αξίας, χωρίς περικοπές, άρτια μεταφρασμένα, με σύγχρονη, λιτή και κομψή αισθητική ― η σειρά θα εμπλουτιστεί και με άλλους τίτλους μέσα στο 2014.

Στην κατηγορία της ελληνικής λογοτεχνίας θα κυκλοφορήσουν νέα βιβλία από την Ευρυδίκη Αμανατίδου με τίτλο Έρωτας στον καθρέφτη και τη Μαρία Χίου με προσωρινό τίτλο Το κομμένο δάκτυλο. Επίσης, θα ξεκινήσει η συνεργασία μας με την Ιωάννα Νοταρά με την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου με τίτλο Μια συγγνώμη για την Εύα, ενώ θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο του πρωτοεμφανιζόμενου Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο Το παράθυρο της Νεφέλης.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει μια νέα σειρά πεζογραφίας από σύγχρονους σημαντικούς συγγραφείς με ανανεωμένες εκδόσεις των βιβλίων Ζωή του Αλέξη Σταμάτη και Απώλεια Σοφίας της Ελιάνας Χουρμουζιάδου.

Non Fiction

Στη σειρά Κοινωνία-Πολιτική-Φιλοσοφία, έχοντας εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ελληνική αγορά, θα κυκλοφορήσει το κλασικό έργο του Ράιχ Βίλχελμ Άκου, ανθρωπάκο! σε νέα μετάφραση του Αύγουστου Κορτώ και πρόλογο του Άρη Δημοκίδη, ενώ θα ακολουθήσει Ο Ηγεμόνας του Νικολό Μακιαβέλι σε νέα μετάφραση από τα ιταλικά της Άμπυ Ραΐκου-Σταύρου.

Επίσης, θα κυκλοφορήσουν νέοι τίτλοι στη σειρά Όλα όσα έχουν σημασία, τα βιβλία της οποίας έχουν γραφτεί από κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο και καλύπτουν συναρπαστικά, σπουδαία και αμφιλεγόμενα θέματα.

Στην κατηγορία Οικογένεια-Υγεία-Αυτοβελτίωση, ξεχωρίζουν το νέο βιβλίο της γνωστής ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου Αλεξάνδρας Α. Καππάτου με τίτλο Εφηβεία, το νέο βιβλίο του Γιώργου Δημόπουλου και του Γιάννη Λαφαζάνου Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή! και το χιουμοριστικό ημερολόγιο εγκυμοσύνης, τοκετού και άφιξης ενός μωρού της Χριστίνας Κοπανά με τίτλο Κορίτσια, θα γίνω μάνα!

Τέλος θα κυκλοφορήσει το τελευταίο βιβλίο στη σειρά Άνδρες από τον Άρη, Γυναίκες από την Αφροδίτη, του ψυχολόγου Τζον Γκρέι (Ph.D.) Με το νέο του βιβλίο Η Αφροδίτη Φλέγεται, Ο Άρης Παγώνει ο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών βοηθημάτων εστιάζει στις διαφορές των δύο φύλων μέσα από μια βιολογική ματιά και δίνει έμφαση στη βελτίωση των σχέσεων μέσω πρακτικών τεχνικών και ασκήσεων σε διαπροσωπικό επίπεδο. Μετάφραση από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Ανδρεοπούλου.

Την άνοιξη θα κυκλοφορήσει και το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Μαρίας Εκμετσίογλου με συνταγές από την Κωνσταντινούπολη, το οποίο συνέγραψε με τον Gogken Adar. Η Μαρία Εκμετσίογλου είναι διάσημη μαγείρισσα της Πόλης και παρουσιάζει την επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή «Από την Πόλη έρχομαι».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου, ίσως του πιο αιματοβαμμένου πολέμου στη μέχρι τώρα ιστορία του πλανήτη μας, προγραμματίσαμε να παρουσιάσουμε στους Έλληνες αναγνώστες τέσσερα αντιπολεμικά έργα, τρία κλασικά και ένα σύγχρονο:

* Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικόν Μέτωπον (Έριχ Μαρία Ρεμάρκ)

* Η δύναμη της αγάπης (Έριχ Μαρία Ρεμάρκ)

* Ο καλός στρατιώτης Σβέικ (Γιάροσλαβ Χάσεκ)

* Au Revoir La-Haut (Πιερ Λεμέτρ)

Παιδικό και Εφηβικό βιβλίο

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το εκδοτικό πρόγραμμα των παιδικών και εφηβικών βιβλίων και για τη νέα χρονιά.

Στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη θα προστεθούν οι τίτλοι: Λόγια της Πλώρης του Ανδρέα Καρκαβίτσα, Ο καλός στρατιώτης Σβέικ του Γιάροσλαβ Χάσεκ, Από τη Γη στη Σελήνη του Ιουλίου Βερν και Μικρές κυρίες της Λουίζας Μ. Άλκοτ.

Στην κατηγορία της εφηβικής λογοτεχνίας ξεχωρίζει το μυθιστόρημα Speak της Laurie Halse Anderson σε μετάφραση Ευγενίας Κολυδά. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία που εστιάζει στο θέμα του βιασμού, καθώς και στην κατάθλιψη που παρατηρείται στους εφήβους και εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους. Το μυθιστόρημα ήταν υποψήφιο στην κατηγορία της εφηβικής λογοτεχνίας των National Book Awards στην Αμερική.

Θα κυκλοφορήσει επίσης το βιβλίο O Ερωτευμένος Βρικόλακας Ξαναχτυπά του Τιμ Κόλινς σε μετάφραση Αναστασίας Σακελλαρίου. Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς, ο Νάιτζελ μεταμορφωμένος σε βρικόλακα στην άχαρη ηλικία των δεκαπέντε, καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: την υπευθυνότητα!

Η σειρά Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις θα εμπλουτιστεί με το βιβλίο της Μαρίας Δασκαλάκη για το Ηράκλειο με τίτλο Περιπέτεια στο Μεγάλο Κάστρο, αλλά και με το νέο βιβλίο της πολυγραφότατης Ναννίνας Σακκά-Νικολακοπούλου που διαδραματίζεται στο νησί της Κύθνου με τον τίτλο Ο παράξενος επισκέπτης. Κάθε βιβλίο της σειράς διαδραματίζεται και σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας, με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία και την παράδοση της χώρας μας.

Θα κυκλοφορήσουν επίσης εικονογραφημένες εκδόσεις των κλασικών παραμυθιών Ο Πέτρος και ο λύκος και Ο εγωιστής γίγαντας σε μετάφραση της γνωστής συγγραφέως Ζωής Βαλάση αλλά και το ολοκαίνουριο εικονογραφημένο παραμύθι της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου Τα καινούρια μου αυτιά (εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου). Επίσης η αγαπημένη σειρά των παιδιών με πρωταγωνιστές τα Τερατάκια θα εμπλουτιστεί με έναν νέο τίτλο από την Κατερίνα Μαρκαδάκη με ήρωα αυτή τη φορά ένα στρουμπουλό τερατάκι, ενώ θα κυκλοφορήσει και το πρώτο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη με τίτλο Η στιγμούλα, το οποίο έχει εικονογραφήσει η ίδια η συγγραφέας και μας μιλάει για την αξία του νερού!

Επίσης, θα κυκλοφορήσει μία νέα σειρά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σε μετάφραση της συγγραφέως παιδικών βιβλίων Ράνιας Μπουμπουρή με γενικό τίτλο Ας μιλήσουμε στα παιδιά για… Τα πρώτα θέματα που πραγματεύεται η σειρά είναι: ανταγωνισμός στο σχολείο, ασφάλεια στο διαδίκτυο, τσακωμοί και εξαρτήσεις από τη σύγχρονη τεχνολογία.

Το 2014 θα κυκλοφορήσει και το πρώτο βιβλίο της οικολογικής σειράς Πράσινη Κλωστή Δεμένη του διάσημου Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο Στρουθοκάμηλος στη στέγη (εικονογράφηση: Λάμπρος Κατσαντώνης).

Και φυσικά όλη τη χρονιά θα έχουμε νέες κυκλοφορίες απίθανων βιβλίων ζωγραφικής, δραστηριοτήτων, βιβλίων με παζλ και αυτοκόλλητα, ιστορίες και παιχνίδια με όλους τους αγαπημένους ήρωες της Disney αλλά και τον Spiderman, τις Winx, τη Hello Kitty και πολλούς ακόμα αγαπημένους χαρακτήρες μικρών και μεγάλων!

Το 2014 αποτελεί μια χρονιά εκδοτικής επέκτασης των εκδόσεων Μίνωας μέσω της απόκτησης των αποκλειστικών δικαιωμάτων κλασικών έργων λογοτεχνίας και δοκιμίου, την προσθήκη νέων σειρών στον παιδικό μας κατάλογο και τη διεύρυνση των συνεργασιών μας με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού. Το εκδοτικό μας πρόγραμμα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα βιβλία, τα οποία θα ανακοινώνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ