O Nίκος Παπανδρέου σε mood αποκαλύψεων: Η εξομολόγηση για τον Ανδρέα - ''Όταν ο πατέρας σου έχει σχέση βλέπεις το τρίτο πρόσωπο ως κακό''

Ο δημοφιλής συγγραφέας, μίλησε για το καινούργιο του βιβλίο που έχει στοιχεία αυτοβιογραφίας και κυκλοφόρησε αυτή την περίοδο.

Ο δημοφιλής συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου, καλεσμένος στον καναπέ του «Στούντιο 4», μίλησε για το καινούργιο του βιβλίο που έχει στοιχεία αυτοβιογραφίας και κυκλοφόρησε αυτή την περίοδο.

Αναφέρθηκε επίσης στη σχέση με την μητέρα του, Μαργαρίτα, εξηγώντας γιατί ενώ η ίδια είχε δυναμικό χαρακτήρα, είχε και τη θέση της γυναίκας που απατούσε ο σύζυγός της, αλλά και στην περίοδο που είχε θυμώσει πολύ με τον Ανδρέα Παπανδρέου. 

Όπως ανέφερε, στο βιβλίο έχει χρησιμοποιήσει κατά κύριο λόγο τα πραγματικά ονόματα των ηρώων με εξαίρεση εκείνο μιας πολύ γνωστής συντρόφου του πατέρα του και εξήγησε τον λόγο.

"Καλώς ή κακώς όλη η Ελλάδα έχει δει την ιστορία του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είναι σκανδαλοθηρικό. Δεν έβαλα το όνομα της γυναίκας αυτής γιατί έχω βάλει και μυθιστορηματικά στοιχεία. Δε ξέρω τι συζητάγανε όταν ήταν μόνοι τους. Για να πάρεις απόσταση από μια σχέση του πατέρα σου, πρέπει να είσαι αρκετά ώριμος για να δεις και τι θέση της τρίτης γυναίκας και να της δώσεις κι εκείνης αξία.

 

 

Όχι να είναι εχθρός. Όταν είσαι μικρός και βλέπεις ο πατέρας σου να έχει σχέση, βλέπεις το τρίτο άτομο εχθρικά. Σαν συγγραφέας πρέπει να δώσεις και μια ουσία σε αυτό το άτομο, δε μπορεί να είναι ένα τίποτα. Αυτή η σχέση είναι ένας πυρήνας του βιβλίου", είπε ο Νίκος Παπανδρέου.

 

 

 

 

Για τα γεγονότα από τη ζωή του πατέρα του, που αποτύπωσε στο βιβλίο του, ο Νίκος Παπανδρέου είπε: "Έπρεπε να μπω στη σκέψη του, πώς σκέφτεται ο Ανδρέας και όταν το έγραφα σκεφτόμουν ότι τον ξαναέφερνα στη ζωή. Έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 24-25 χρόνια και μου άρεσε ότι ξαναζούσε".

 

 

 

 

Για την μητέρα του, Μαργαρίτα, αλλά και την παράλληλη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία και γνώριζε, είπε τα εξής: "Τα συναισθήματα δεν είναι ξεκάθαρα μαύρα άσπρα. Στο βιβλίο λέει ότι έχει δεθεί για πάντα με αυτό τον άνθρωπο και θέλει να προχωρήσει τη ζωή της και το μέλλον της Ελλάδος μαζί. Έχω σκηνές όπου βλέπεις την ιδιαίτερη σχέση τους".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ