Ίριδα & Μαλένα: «Η θέση των δύο κοριτσιών μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της πάλης κατά την ασφυξία» (video)

Ερευνάται και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον θάνατο τεσσάρων ατόμων που συνδέονται με την 33χρονη κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου. Εκτός από τις έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών της, στο κάδρο των ανακριτικών αρχών βρίσκεται και εκείνος της σπιτονοικοκυράς της στην Πάτρα.

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην ΕΡΤ οι Βασίλης Χειρδάρης, ποινικολόγος, ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής και ο Γιώργος Τσούκαλης ιδιωτικός ερευνητής.

Εν των μεταξύ, εν αναμονή της κατάθεσης της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, μητέρας των τριών κοριτσιών βρίσκονται οι Αρχές με τη δικογραφία να παραπέμπεται τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα.

Οι ειδικοί σχολίασαν τις πληροφορίες για τις ύποπτες αλλαγές θέσης των τριών κοριτσιών ενώ ο Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε ότι όλα έχουν σημασία λέγοντας πως «ο μηχανισμός της ασφυξίας έχει μια ελάχιστη πάλη, μια κινητικότητα μεταξύ θύματος και θύτη οπότε είναι ένα μικρό στοιχείο που έρχεται να συμπληρώσει τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουμε».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «η θέση των δύο κοριτσιών μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της πάλης κατά τη διάρκεια της ασφυξίας, για να αποκλειστούν οι αεροφόροι οδοί». Σχετικά με το ρόλο των ιατροδικαστών είπε ότι: «οι ιατροδικαστές δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν από τη στιγμή που κατέθεσαν τα πορίσματα».

Ερευνάται ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Σχετικά με το θάνατο της σπιτονοικοκυράς είπε ότι «έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια κατάσταση ήταν η αποβιώσασα στο νοσοκομείο και αν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν παραμέληση από την πλευρά των ατόμων που τη φρόντιζαν». Κατά τον ποινικολόγο Βασίλη Χειρδάρη «το θέμα αυτό είναι υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος. Θεωρώ ότι πρέπει να επιτυχανθούν οι διαδικασίες. Πρόσθεσε ακόμη, ότι το σπίτι της σπιτονοικοκυράς θα έπρεπε να είχε σφραγιστεί από την πρώτη στιγμή. Ο ίδιος σχολίασε και την υπερασπιστική γραμμή της προφυλακισμένης μητέρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι άσκοπη η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορουμένης».

Από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε ότι «η υπόθεση αυτή είναι πλέον δεμένη» και συμπλήρωσε ότι «δεν θα μου κάνει έκπληξη αν υπάρξουν και άλλες διώξεις».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ