Χαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον έναν από τους δύο αγνοούμενους - βρέθηκε ζωντανός (βίντεο)

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον δεύτερο αγνοούμενο

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ για έναν από τους δύο αγνοούμενους τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία, που αγνοούνταν από εχθές από τη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική.

Ο ένας από τους δύο αγνοούμενους, ηλικίας 30 ετών, βρέθηκε να κολυμπάει 14 μίλια νότια - νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι σχετικά καλή.

Όπως αναφέρει το thestival.gr πρόκειται για τον 30χρονο Ιβάν από τα Σκόπια, ο οποίος κολυμπούσε για τουλάχιστον 19 ώρες με την ελπίδα να σωθεί. Τελικώς, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της χερσονήσου Κασσάνδρας από φορτηγό πλοίο, σημαίας Γιβραλτάρ, που συμμετείχε στις έρευνες.

Να σημειωθεί πως συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου αγνοούμενου τουρίστα, ηλικίας 28 ετών.


Μιλώντας νωρίτερα στο voria.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, είπε πως οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες από το πρωί σήμερα, ενώ στο σημείο επιχειρούν σκάφη του Λιμενικού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και του ΟΦΚΑΑΘ και ιδιωτών αλιέων.

«Γίνεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να εντοπιστούν αλλά οι ελπίδες ολοένα και μειώνονται. Όποιος δεν ξέρει την περιοχή είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί καθώς οι ντόπιοι γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να κολυμπάνε αλλά να μένουν στο σημείο για να μην παρασυρθούν από τα ρεύματα», σημείωσε η κ. Χαλκιά. 

Από το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις υπηκόοι Βόρειας Μακεδονίας ηλικίας 25, 28 και 30 ετών παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της περιοχής το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου.   Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από τους τρεις αγνοούμενους λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, τον οποίον ακολούθως μετέφεραν στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος φίλος των δύο τουριστών, που διεσώθη από το Λιμενικό και με τον οποίον είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός από την παρέα, είδε τους δύο νεαρούς να χάνονται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα μπροστά στα μάτια του, αφού βούτηξαν στην πασίγνωστη παραλία-αμμόγλωσσα Μύτη.

Ο ίδιος φέρεται να είπε στις αρχές ότι τους δύο φίλους του «τους ρούφηξε η θάλασσα, τους κατάπιαν τα κύματα».

Στη συγκεκριμένη περιοχή τα θαλάσσια ρεύματα είναι πολύ ισχυρά και οι περισσότεροι ντόπιοι αποφεύγουν το κολύμπι εκεί λόγω της υψηλής επικινδυνότητας. Χθες, μάλιστα, την κατάσταση στη Μύτη του Ποσειδίου επιδείνωναν ακόμη περισσότερα οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 Μποφόρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ