Τουρισμός για όλους: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα (βίντεο)

Την ικανοποίησή της για την κατάσταση στον τουρισμό εξέφρασε η αρμόδια Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα «Τουρισμός προς όλους» σημείωσε σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας, ενώ σημείωσε αναφερόμενη στην καθυστέρηση πως «είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα σε συνεργασία με άλλους φορείς και επειδή θέλουμε να είναι άρτια, και στην οργάνωσή της αλλά κυρίως στην εφαρμογή της – και αφού περιμένουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέλθουν – δεν θα θέλαμε να υπάρχει μία αρνητική πρώτη διάθεση».

 

Επιπλέον υπενθύμισε την άυλη κάρτα και υπογράμμισε πως στόχος είναι «να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο χρήστης αλλά ούτε και ο ξενοδόχος, ο οποίος θα το αξιοποιήσει καθώς θα παίρνει άμεσα τα χρήματα» και σημείωσε πως «Θα πληρώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μήνες, όπως με τα προηγούμενα προγράμματα. Χρήματα μάλιστα που θα είναι αφορολόγητα. Είναι ένα ποσό που θα πηγαίνει για τη ρευστότητα της επιχείρησης» τονίζοντας πως όλο αυτό είναι «μία αλυσιδωτή θετική αντίδραση».

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα όπως είναι τώρα, αφορά αποκλειστικά τη διαμονή με την υφυπουργό Τουρισμού να διευκρινίζει πως «οποιαδήποτε άλλη προσθήκη θα καθυστερούσε αρκετά την έναρξή του» ενώ σημείωσε σχετικά με το πρόγραμμα:

  • Αυξημένος κατά 10 εκ. ο προϋπολογισμός,
  • 30 εκ. το σύνολο,
  • επιπλέον 200.000 δικαιούχοι,
  • 150€ επιπλέον και το ατομικό εισόδημα είναι 16.000€ και 28.000€ το οικογενειακό (που προσαυξάνεται και στις δύο περιπτώσεις ανά παιδί 1.500€)

Αναφερόμενη η κ. Ζαχαράκη, στην τουριστική θέση της χώρας στον χάρτη η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς ενώ φέτος θα είναι περίπου τρία εκατομμύρια οι τουρίστες που θα έρθουν με την ΤUI και υπογράμμισε τρία νέα δεδομένα σύμφωνα πάντα με τον συγκεκριμένο οργανισμό:

  • Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη ζήτηση στα πακέτα Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου
  • Είναι πρώτη σε ζήτηση σε ταξίδια πολυτελείας.
  • Πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ