Πόσο μακριά θα φτάνατε για μια selfie; Τουρίστας έπεσε μέσα στον κρατήρα του Βεζούβιου - τώρα έχει μπλεξίματα…

Επιχείρησε να πιάσει το κινητό του...

Ένας 23χρονος Αμερικανός τουρίστας έπεσε μέσα στον κρατήρα του Βεζούβιου, του ηφαιστείου που δεσπόζει πάνω από τη Νάπολη, της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν ο νεαρός προσπάθησε να βγάλει μια selfie με το κινητό του....

Ο 23χρονος και η οικογένειά του έφτασαν στην κορυφή του ηφαιστείου - ύψους 1.281 μέτρων - αφού ακολούθησαν ένα μονοπάτι εκτός ορίων.

Βάσει δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου, την ώρα που έβγαζε την φωτογραφία, το τηλέφωνό του γλίστρησε από το χέρι του και έπεσε στον κρατήρα, με τον 23χρονο να κατεβαίνει για να το πιάσει και να πέφτει με την σειρά του αρκετά μέτρα πιο κάτω, καθώς έχασε την ισορροπία του.

Πρώτοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν οι οδηγοί του του Βεζούβιου και στη συνέχεια έφτασε στο σημείο η Αστυνομία, με ένα ελικόπτερο να συνδράμει επίσης στην επιχείρηση διάσωσης.

Ευτυχώς ο 23χρονος δεν είχε πέσει πολύ βαθιά και τραυματίστηκε ελαφριά, έχοντας μερικά κοψίματα και μώλωπες στα χέρια και την πλάτη του.

Ο τουρίστας και οι τρεις συγγενείς του αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες αφού καταγγέλθηκαν από την αστυνομία για «εισβολή σε δημόσια γη».

Η ομάδα φέρεται να μπήκε στον χώρο, χωρίς εισιτήρια, καθώς ακολούθησε ένα μονοπάτι που είχε σήμανση ως «απαγορευμένο» λόγω της εξαιρετικής επίκινδυνότητάς του.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ένα 11χρονο αγόρι και οι γονείς του πέθαναν αφού έπεσαν στον κρατήρα Solfatara di Pozzuoli, ενός από τα 40 ηφαίστεια στην περιοχή Campi Flegrei δυτικά της Νάπολης. Το αγόρι πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή του λόγω αναθυμιάσεων, πριν πέσει στον κρατήρα. Οι γονείς του προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά ο κρατήρας κατέρρευσε.....

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ