Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Πώς να προστατεύσετε την επιδερμίδας σας όταν ταξιδεύετε;

Διαβάστε με προσοχή τις συμβουλές του... 

Οι αλλαγές του περιβάλλοντος, του προγράμματος ή και των θερμοκρασιών μπορούν να επηρεάσουν την επιδερμίδα και να την ερεθίσουν.

Ο Αύγουστος, που έρχεται πολύ σύντομα, είναι ο μήνας των αδειών και των ταξιδιών. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα παραμείνουν στην πόλη.

Ωστόσο, εκτός από τον θετικό αντίκτυπο που τα ταξίδια μπορεί να έχουν στην υγεία ή την ψυχολογία μας, παράλληλα, μπορούν να κάνουν το δέρμα μας να ερεθιστεί.

Η ποιότητα του αέρα, η αλλαγή στα επίπεδα υγρασίας, η ποιότητα του νερού και η απόκλιση από τη γνωστή μας ρουτίνα μπορούν να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε;

Πρόβλημα: Πηγαίνετε σε ένα πιο υγρό κλίμα.

Η λύση: Εάν πηγαίνετε κάπου με ζέστη και υγρασία, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με μια πιο ελαφριά φόρμουλα για να αποφύγετε τους φραγμένους πόρους. Παράλληλα, εστιάστε στην αποσυμφόρηση του δέρματος, χρησιμοποιώντας συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ για βαθύ καθαρισμό των πόρων.

Πρόβλημα: Πηγαίνετε σε ξηρό κλίμα.

Η λύση: Δεδομένου ότι ο ξηρός αέρας μπορεί να κάνει το δέρμα ευαίσθητο, μπορείτε να στραφείτε σε πιο ήπια προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των καθαριστικών και των ενυδατικών. Η χρήση προϊόντων περιποίησης που περιέχουν συστατικά που προστατεύουν και επιδιορθώνουν τους πόρους και κλειδώνουν την υγρασία είναι η λύση (όπως ένας ορός υαλουρονικού οξέος που θα ενυδατώνει το δέρμα παγιδεύοντας την υγρασία).

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά ή να αυξηθούν σε δύο ή τρεις φορές ημερησίως εάν χρειάζεται.

Πρόβλημα: Αν πάτε κάπου με «σκληρό» νερό.

Η λύση: Προτιμήστε καθαριστικά που δεν αφρίζουν, στεγνώστε απαλά το δέρμα σας μετά από το μπάνιο αντί να το τρίψετε έντονα και ενυδατώστε αμέσως μετά για να κλειδώσετε την ενυδάτωση στην επιδερμίδα. 
Τέλος, σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να κάνετε την περιποίησή σας τις ίδιες ώρες με εκείνες που συνηθίζετε, ειδικά αν ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα λόγω κάποιου δερματικού προβλήματος, όπως μπορεί αν είναι η ακμή

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ