Η ζωή της Ivana Trump: Η Τσέχα μετανάστης με τον πλούσιο γάμο, το ακριβότερο διαζύγιο - ο τρίτος νεαρός σύζυγος & η 95χρονη μαμά

Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνα.

Σε ηλικία 73 ετών, στο σπίτι της στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, άφησε την τελευταία της πνοή η πρώην σύζυγος του 76χρονου Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνα, την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

«Με μεγάλη θλίψη ενημερώνω όλους εκείνους που την αγάπησαν, οι οποίοι είναι πολλοί, ότι η Ιβάνα Τραμπ απεβίωσε στο σπίτι της, στη Νέα Υόρκη», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Ιβάνα είχαν μαζί τρία παιδιά: τον Ντόναλντ τζούνιορ, την Ιβάνκα και τον Έρικ.

 

 

"Η μητέρα μας ήταν μια απίστευτη γυναίκα – μια δύναμη στις επιχειρήσεις, μια αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης, μια λαμπερή ομορφιά, καθώς και μια στοργική μητέρα και φίλη", αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας Τραμπ.

"Η Ιβάνα Τραμπ ήταν μαχήτρια. Διέφυγε από τον κομμουνισμό και αγκάλιασε αυτήν τη χώρα. Δίδαξε στα παιδιά της να είναι δυνατά και σκληρά, τη συμπόνια και την αποφασιστικότητα", συμπληρώνει η οικογένεια Τραμπ και καταλήγει: "Θα λείψει πολύ στη μητέρα της, στα τρία παιδιά και στα δέκα εγγόνια της". Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα αίτια του θανάτου.

 

Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1949 στην πρώην Τσεχοσλοβακία. Μετακόμισε στον Καναδά στη δεκαετία του 1970 και ακολούθως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977. Οι δυο τους χώρισαν το 1992 επειτα από ένα θυελλώδη διαζύγιο με μήλον της έριδος την αμύθητη περιουσία. Tα τελευταία χρόνια είχαν αποκατασταθεί οι σχέσεις τους, όπως είχε δηλώσει και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ιβάνα είχε διαδραματίσει καθοριστικό – πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων της οικογένειας Τραμπ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Ποια ήταν 

Η Ιβάνα Μαρί Τραμπ, ήταν Τσεχοαμερικανίδα επιχειρηματίας, προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, σχεδιάστρια μόδας, συγγραφέας και μοντέλο. Ζούσε στον Καναδά κατά τη δεκαετία του 1970 και έπειτα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977.

Κρατούσε βασικές διευθυντικές θέσεις στον Οργανισμό Τραμπ  ως αντιπρόεδρος του εσωτερικού σχεδιασμού, ως διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του καζίνο Trump's Castle και ως διαχειρίστρια του Plaza Hotel.

Το διαζύγιο της Ιβάνας από τον Ντόναλντ Τραμπ, που ολοκληρώθηκε το 1992, ήταν αντικείμενο ευρείας κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης στην δεκαετία του 1990.

Μετά το διαζύγιο ανέπτυξε δικές της γραμμές ειδών ένδυσης, κοσμημάτων μόδας και προϊόντων ομορφιάς.

Στο βιβλίο, η Ιβάνα Τραμπ έγραψε πως ήξερε ότι ο γάμος της ήταν καταδικασμένος όταν ήρθε face-to-face το 1989 με την Μάρλα Μαπλς, η οποία είχε σχέση με τον τότε σύζυγό της Ντόναλντ Τραμπ και τελικά αργότερα παντρεύτηκε, κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικων διακοπών για σκι στο Άσπεν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ιβάνα είχε υπογράψει ένα προγαμιαίο συμφωνητικό που έθετε όριο 25 εκατομμυρίων δολαρίων στο ποσό που θα μπορούσε να πάρει εάν χώριζαν. Η συμφωνία της έδινε επίσης την επιμέλεια των παιδιών τους, μια έπαυλη στο Κονέκτικατ, διατροφή για την ίδια αλλά και για τα παιδιά καθώς και κάποιο χρόνο στο θέρετρο Mar-a-Lago.

Τελικά, σύμφωνα με τους New York Times, η Ιβάνα Τραμπ πήρε 14 εκατομμύρια δολάρια, μια έπαυλη 45 δωματίων στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, ένα διαμέρισμα στο Trump Plaza καθώς και τη χρήση του Mar-a-Lago με τα 118 δωμάτια για έναν μήνα το χρόνο.

H 95χρονη μητέρα της 

Η μητέρα της Ιβάνα, Marie Zelníčková, είναι 95 ετών και θα γίνει 96 τον Σεπτέμβριο- την είδαν για τελευταία φορά με την κόρη της το 2019, όταν η οικογένεια συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει τα 93α γενέθλια της σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι γάμοι της 

Παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, Alfred Winklmayr, στην Πράγα τον Νοέμβριο του 1971 όταν ήταν 22 ετών. Το μοντέλο και ο Αυστριακός εκπαιδευτής σκι ήταν παντρεμένοι για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο δικηγόρος της Ιβάνα το 1990 περιέγραψε την ένωση ως «γάμο του Ψυχρού Πολέμου» που «δεν ολοκληρώθηκε ποτέ». Προφανώς «ήθελε την ελευθερία της» από το τότε κομμουνιστικό καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας. Το πρακτορείο αναφέρει ότι η Ιβάνα έλαβε το αυστριακό της διαβατήριο τον Μάρτιο του 1972 και μετανάστευσε στον Καναδά τον Σεπτέμβριο του 1972, όπου — μετά από μια υποχρεωτική περίοδο αναμονής — «λύθηκε» ο γάμος της τον Αύγουστο του 1973.

Από το 1995 έως το 1997, ήταν παντρεμένη με τον Ιταλό επιχειρηματία Riccardo Mazzucchelli, ο οποίος άρχισε να την φλερτάρει το 1991 μετά τον πολύκροτο χωρισμό της από τον Τραμπ. Αρχικά της έκανε πρόταση γάμου με ένα διαμάντι 10 καρατίων, σύμφωνα με το περιοδικό People και όσα αναφέρει η New York Post, αλλά εκείνη αρνήθηκε και του είπε, τελικά, το πολυπόθητο «ναι» τρία χρόνια αργότερα, όταν της πρόσφερε ένα ζαφείρι από τη Βιρμανία.

Αλλά μόλις 20 μήνες μετά το γάμο τους, χώρισan επειδή διαφώνησαν για επαγγελματικούς λόγους. 

Στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Ιταλό ηθοποιό Rossano Rubicondi, ο οποίος απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2021 μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Rubicondi είχε καρκίνο του ήπατος και υπέστη ανεύρυσμα πνεύμονα στην μπανιέρα, δήλωσαν οι γονείς του σε συνέντευξή τους σε ιταλικό talk show.

Η Ivana και ο Rubicondi έβγαιναν μαζί για έξι χρόνια πριν ενωθούν με τα δεσμά του γάμου το 2008 κατά τη διάρκεια μιας πολυτελούς τελετής αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Mar-A-Lago, το κτήμα στο Palm Beach που ανήκε σε κανέναν άλλον εκτός από τον δεύτερο πρώην σύζυγό της.

Εκείνη ήταν τότε 59 ετών, ενώ εκείνος 36.

Ο γάμος είχε ως θέμα το Όνειρο θερινής νυκτός του Σαίξπηρ και παρευρέθηκαν 400 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος.

Η σχέση της Ivana με τον Rubicondi πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα με την πάροδο των ετών, με το πρώην ζευγάρι να χωρίζει λίγους μήνες μετά το γάμο του το 2008 και στη συνέχεια ξανά το 2009.

Χώρισαν για τρίτη φορά το 2011, πριν επανασυνδεθούν το 2019, όταν εμφανίστηκαν στην ιταλική έκδοση του Dancing With the Stars, πριν χωρίσουν ξανά λίγους μήνες αργότερα.

Όμως η Ivana και ο Rubicondi παρέμειναν φίλοι και συχνά φωτογραφίζονταν μαζί στη Νέα Υόρκη μέχρι και λίγους μήνες πριν πεθάνει.

Φωτό από ΑΠΕ/ EPA

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ