Πάτρα - θάνατος 49χρονου: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» - Ξέσπασε η αδελφή του εκλιπόντος (βίντεο)

«Άφησαν τον αδελφό μου, τον εκτελέσανε και πέθανε»

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ενός 49χρονου τον οποίο δεν εξέτασαν στο νοσοκομείο γιατί όπως είπαν δεν εφημέρευε.

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτηση είχε ζητήσει ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

 

 

Να σημειωθεί ότι μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Ο θάνατος 49χρονου που πήγε με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός έχει προκαλέσει οργή και ερωτήματα. Όπως προκύπτει, εκείνη την ώρα εφημέρευαν περισσότεροι από 70 γιατροί, ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον άτυχο 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν για να τον εξετάσει, αρκέστηκε στο να τον διώξει επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε.  Ο αδελφός του εκλιπόντος ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα.

 

 

Το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του άτυχου 49χρονου άνδρα.

Παραδέχτηκε το λάθος και ζήτησε συγνώμη η νοσοκόμα

Βαρύς φαίνεται πως θα πέσει ο πέλεκυς και στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο Πατρινό, όταν έφθασε στο νοσοκομείο. 

Θυμίζουμε πως όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, όταν ο άνδρας έφθασε στο νοσηλευτήριο, που δεν εφημέρευε, αλλά αποφάσισε να ζητήσει εκεί βοήθεια καθώς διέμενε στην ευρύτερη περιοχή, η νοσοκόμα στα ΤΕΠ δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει, απλά του είπε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε εφημερία για να τον δεί γιατρός.

Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη. Ωστόσο παρότι της ανέφερε πως πονούσε και δεν αισθανόταν δεν κινητοποίησε το ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ της Τετάρτης (περίπου 70 γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων) για να τον περιθάλψει.

Όπως πληροφορείται το tempo24 η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγνώμη.

Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Ξέσπασε η αδελφή του 49χρονου

«Ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως ο Αγ. Ανδρέας πρωτοπόρησε. Έκαναν μια εικονική και λεκτική διάγνωση. Άκουσαν τι τους είπε, αλλά δεν τον εξέτασαν. Μια νοσοκόμα είδε και άκουσε και αποφάσισε να εκτελέσει τον αδερφό μου. Δεν έχω ξανακούσει περίπτωση να μην τον εξετάσει γιατρός» είπε χθες στον Alpha η αδελφή του 49χρονου προσθέτοντας ότι η ζωή του αδελφού της για το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν «ένα λάθος».

 

 

«Να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, που άφησαν τον αδελφό μου, τον εκτελέσανε και πέθανε. Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που το ξεκίνησε, αλλά θέλω να το τελειώσει. Καμία μάνα σα τη δικιά μου, καμία αδελφή να μη το ζήσει αυτό.

Πήγε το παλλικάρι μας και το διώξανε. Το είδε η νοσοκόμα και αποφάσισε οτι είναι καλά. Δεν φώναξε έναν γιατρό. Η μητέρα μου μέσα σε 10 μήνες θάβει δεύτερο παιδί, να τους χειροκροτήσουμε. Να βγει ο Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια αν ήταν η δική του μάνα τι θα τις έλεγε, να της το πω και εγώ είπε ακόμα ξεσπώντας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ