5η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη - "Έκανα φετινό ρεκόρ και είμαι ευχαριστημένη" (βίντεο)

"Πήγα περισσότερο απ' ότι περίμενα".

Πέμπτη στην κατάταξη ήρθε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη, στον φετινό τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου 2022 που διεξάγεται στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

 

Κάνοντας μια δυναμική έναρξη, η Κατερίνα στεφανίδη εισήλθε στον τελικό με άλμα στα 4.45 μέτρα, το οποίο ξεπέρασε άνετα, όπως και αυτό της δεύτερης προσπάθειάς της στα 4.60 μέτρα. 

 

 

 

 

Ωστόσο, στα 4.70 μέτρα η Κατερίνα Στεφανίδη χρειάστηκε τρεις προσπάθειες, μετά από τις πρώτες δυο αποτυχημένες. Παρά τις δυσκολίες, η πρωταθλήτρια Ελλάδος κατάφερε άνετα να παρεμείνει στην πέμπτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

 

Αν και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.80 μέτρα, καθώς οι δυο εναπομείναντες προσπάθειες για τη “χρυσή” Ολυμπιονίκη του Τόκιο δεν ήταν ιδανικές, παρέμεινε στην πέμπτη θέση με κορυφαίο άλμα στα 4.70 μέτρα.

Μάλιστα, η 32χρονη πρωταθλήτρια πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση, νιώθοντας αρκετά ικανοποιημένη. Όπως ανέφερε και η ίδια στις δηλώσεις της μετά, τα πόδια της ήταν «βαριά» και οι συνθήκες ευνόησαν τις αντιπάλους της.

«Πήγα περισσότερο απ’ ότι περίμενα. Είχε πολύ αέρα και περίμενα τι θα συμβεί. Οι συνθήκες ευνοούν τις Αμερικανίδες. Και την Αυστραλή την υπολόγιζα. Είμαι ευχαριστημένη γιατί έκανα φετινό ρεκόρ. Ημουν σε καλή κατάσταση, ακόμη και για πανελλήνιο ρεκόρ. Όμως στο ζέσταμα ήμουν βαριά και τα πόδια μου δεν πήγαιναν. Παρ’ όλα αυτά έκανα φετινό ρεκόρ και είμαι ευχαριστημένη», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της, λίγο μετά τον αγώνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ