Κολύμπι με περίοδο… ο «πονοκέφαλος» των γυναικών - Tips για να απολαύσεις το μπάνιο σου με ασφάλεια

Υπάρχουν 5 κινήσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν να νιώσετε ασφάλεια και άνεση ώστε να απολαύσετε το μπάνιο σας

Δεν υπάρχει λόγος να αναβάλλεις το μπάνιο σου επειδή έχεις περίοδο. Υπάρχουν τρόποι ώστε να αισθάνεσαι πιο άνετα. Η επιλογή είναι δική σου.

Υπάρχουν 5 κινήσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν να νιώσετε ασφάλεια και άνεση ώστε να απολαύσετε το μπάνιο σας.

1. Τοποθετήστε ένα ταμπόν ή ένα κύπελλο περιόδου πριν κολυμπήσετε

Αν και το κολύμπι μπορεί να μειώσει προσωρινά τη ροή, ένα ταμπόν ή ένα κύπελλο περιόδου θα κρατήσει την οποιαδήποτε ροή. Επίσης, ιδιαίτερα σε μια πισίνα, δεν είναι υγιεινό να κολυμπάτε, χωρίς να εισάγετε πρώτα στον κόλπο σας ταμπόν ή κύπελλο περιόδου. Εάν δεν είστε ακόμα άνετες με αυτά τα αντικείμενα, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε να τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι, πριν πάτε για κολύμπι.

Κι επειδή μάλλον θα αναρωτιέστε αν πρέπει να είναι μία γυναίκα σεξουαλικά ενεργή για να χρησιμοποιήσει ταμπόν ή κύπελλο περιόδου η απάντηση είναι «όχι». Με τη σωστή ενημέρωση από τον/ τη γυναικολόγο της και λίγη υπομονή, κάθε γυναίκα που έχει αδιαθετήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα προϊόντα, ακόμα κι αν είναι έφηβη και δεν έχει ακόμα σεξουαλικές επαφές.

2. Φέρτε επιπλέον προμήθειες

Εάν φοράτε ταμπόν, ίσως χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πάρτε παραπάνω προμήθειες από όσες νομίζετε ότι θα χρειαστείτε, για την περίπτωση που αποφασίσετε να απολαύσετε την ημέρα και να μείνετε λίγο περισσότερο. Εάν είστε σε μέρα με έντονη ροή, αλλάξτε το κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Εάν φοράτε κύπελλο περιόδου, πιθανότατα δεν θα πρέπει να ανησυχείτε, αφού μπορεί να μείνει μέσα σας έως και 10 ώρες. Ωστόσο, το να έχετε μαζί σας ένα επιπλέον για την περίπτωση που χρειαστεί, θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα.

3. Αγνοήστε τους μύθους σχετικά με το κολύμπι κατά τη διάρκεια της περιόδου σας

Υπάρχουν πολλοί μύθοι αναφορικά με την περίοδό σας. Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι το κολύμπι κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι ανθυγιεινό. Τα ταμπόν δεν απορροφούν υπερβολικές ποσότητες νερού κατά το κολύμπι. Αν το έκαναν, οι κολυμβήτριες και οι δύτριες της SCUBA δεν θα χρησιμοποιούσαν ταμπόν.

Δεν θα «κρυώσει» η κοιλιά σας ούτε θα κοπεί η περίοδός σας. Μπορεί να μειωθεί λίγο η ροή του αίματος, αλλά αυτό δεν είναι παθολογικό. Επίσης, δεν θα πάθετε μόλυνση επειδή κολυμπήσατε ενώ έχετε περίοδο, εφόσον ακολουθείτε του κανόνες υγιεινής. Αποφύγετε τα παγωμένα νερά και – φυσικά! – τα μολυσμένα νερά, όπως θα κάνατε ούτως ή άλλως για να μη ρισκάρετε μολύνσεις που θα σας ταλαιπωρήσουν.

4. Φορέστε ένα πιο σκούρο μαγιό εάν ανησυχείτε για διαρροή

Παρόλο που το αίμα δεν είναι πιθανό να διαρρεύσει στο κάτω μέρος του μπικίνι σας εάν έχετε τοποθετήσει σωστά το ταμπόν ή το κύπελλο περιόδου, μπορεί να νιώσετε πιο άνετα φορώντας ένα μαγιό πιο σκούρου χρώματος, σύμφωνα με το news4health.gr.

5. Προστατέψτε τον εαυτό σας από φουσκώματα και κράμπες

Δεν υπάρχει σίγουρος και συγκεκριμένος τρόπος για να αισθάνεστε απόλυτα φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τυχόν κράμπες ή φουσκώματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Αποφύγετε τα τηγανητά, τα αλμυρά ή γενικά τα ανθυγιεινά τρόφιμα, μαζί με την καφεΐνη.

Εάν πονάτε, πάρτε ένα παυσίπονο για να ανακουφίσει τα συμπτώματά σας. Μερικές φορές, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι απλώς να μπείτε στο νερό και να ξεχάσετε τον πόνο που αισθάνεστε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ