Γιάννης Λουκάκος: Τηγανιά μοσχαρίσια με «άρωμα» Ασίας, σόγια, λάιμ και σουσάμι

Απίθανη γεύση και αρώματα...

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 550 γρ. μοσχάρι νουά, μαριναρισμένο
  • 400 γρ. σάλτσα σόγια-bbq
  • 120 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά ζουλιέν
  • 220 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες , σε μέτρια καρέ
  • 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 16 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 γρ. τσάιβς, κομμένο σε στικς
  • 1 γρ. βασιλικό, φύλλα
  • 1 γρ. μάραθο, φύλλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΝΟΥΑ
  • ΤΖΙΝΤΖΕΡ (πιπερόριζα)
  • ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ (soy sauce)

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο.
  • Αλατίζουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά.
  • Επαναφέρουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Ρίχνουμε το σουσάμι και σερβίρουμε με τη σαλάτα των μυρωδικών.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νουά και τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ