Village Cinemas: O Κυριακού & ο ANT1 αγοραζουν το «παιδι» του Κοντομηνα - Διεκδικεί & fund με επικεφαλής Καραμουζή

Ο όμιλος του ΑΝΤ1 έχει καταθέσει επί του παρόντος την καλύτερη προσφορά.

Στον όμιλο ANT1 καταλήγει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Village Roadshow, η οποία διαχειρίζεται τις γνωστές κινηματογραφικές αίθουσες Village Cinemas στην Ελλάδα, συμφερόντων μέχρι πρότινος της ΔΕΜΚΟ Α.Ε. του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά.

Αρχικό ενδιαφέρον για την απόκτηση της Village και των κινηματογραφικών αιθουσών που αυτή διαχειρίζεται είχαν επιδείξει η Deca Investments, ένα fund αυστριακών συμφερόντων, το SMERemediumCap, fund με επικεφαλής τον Νίκο Καραμούζη, καθώς και ο όμιλος ANT1.

Όπως γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης για το capital.gr, ο όμιλος ΑΝΤ1 σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι αυτός που έχει καταθέσει επί του παρόντος την καλύτερη οικονομική προσφορά, ενώ σημειώνεται ότι στην τελική ευθεία της διεκδίκησης της εταιρείας, είχαν προχωρήσει το fund του Νίκου Καραμούζη και ο ΑΝΤ1.

Σύντομα επίκειται η οριστικοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας του ANT1 με την Eurobank, η οποία διαχειριζόταν τα δάνεια της Village και έναντι της οποίας διατηρούσε οφειλές η εν λόγω επιχείρηση. Σημειώνεται ότι την διαδικασία για την πώληση της εταιρείας στους ενδιαφερόμενους είχε αναλάβει να τρέξει η Grant Thornton.

Της συγκεκριμένης εξέλιξης προηγήθηκε η μη καταβολή δόσης ύψους 202,7 χιλιάδων ευρώ από πλευράς της Village προς την Eurobank, προϊόν ιδιωτικού συμφωνητικού που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές για τη ρύθμιση οφειλών έναντι ομολογιακού δανείου που είχε λάβει η εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι ακολούθησε επιστολή από πλευράς Eurobank, με την οποία καλούσε τη Village να αποπληρώσει το οφειλόμενο ποσό, εν τέλει κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα στις 30 Ιουλίου του 2021 να συνταχθεί έκθεση επίδοσης αναγκαστικού πλειστηριασμού των μετοχών της Village Roadshow με επισπεύδουσα τη Eurobank, η οποία λειτούργησε ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστριών τραπεζών στο δάνειο συνολικού ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ που είχε χορηγηθεί στην επιχείρηση το 2009.  

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017 η Village είχε προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού για την αποπληρωμή υπολοίπου 42,5 εκατ. ευρώ σε 14 χρόνια και με την υποχρέωση πληρωμής δόσης ballοon κατά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Ισχυρό πλήγμα από την πανδημία στην κίνηση των αιθουσών

Να σημειωθεί ότι καίριο πλήγμα στην πορεία της εταιρείας αποτέλεσε η πανδημία, καθότι ο τζίρος της από τα 35,18 εκατομμύρια ευρώ του 2019, μειώθηκε σε μόλις 9,6 εκατ. ευρώ το 2020.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της το 2019 προήλθε από εισιτήρια, ήτοι ποσό 19,95 εκατ. ευρώ, το οποίο συρρικνώθηκε σε 5,37 εκατ. ευρώ, ενώ στα έσοδά της καταγράφονται πωλήσεις στα κυλικεία των κινηματογράφων, έσοδα από ηλεκτρονικά παιχνίδια, bowling και μπιλιάρδο αλλά και από διαφημίσεις επί της οθόνης πριν την έναρξη προβολής των ταινιών στις αίθουσες.

Ως προς τα αποτελέσματα προ φόρων στη χρήση του 2020 που είναι και η τελευταία δημοσιευμένη μέχρι στιγμής ήταν ζημιογόνα στα 7,34 εκατ. ευρώ, από κέρδη 116,5 χιλιάδες ευρώ το 2019.

Αυτή τη στιγμή η Village διατηρεί συνολικά 7 κινηματογραφικές αίθουσες στο The Mall Athens στο Μαρούσι, στην περιοχή του Ρέντη, στο Μetro Mall Αγίου Δημητρίου, στο Παγκράτι, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης, στον Βόλο και στο Athens City Outlet της Λάρισας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ