Ισπανία: 3 νεκροί από τα κέρατα των ταύρων στην παραδοσιακή γιορτή της ταυροδρομίας στη Βαλένθια (βίντεο)

Ακόμη 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την εκδήλωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γιορτή της ταυρομαχίας μετράει τραγικούς θανάτους στο τέλος της. Αυτή την φορά, τρία άτομα έχασαν την ζωή τους στις παραδοσιακές ταυρομαχίες που πραγματοποιούνται στη Βαλένθια της Ισπανίας, βρίσκοντας τραγικό θάνατο ύστερα από επίθεση ταύρων την ώρα που έτρεχαν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα δύο από τα τρία θύματα, ηλικίας 50 και 56 ετών, είχαν τραυματιστεί πολύ σοβαρά την Τρίτη στα προάστια της Βαλένθια, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι παραδοσιακές ταυροδρομίες στους δρόμους. Ο τρίτος, ένας Γάλλος τουρίστας ηλικίας 60 ετών, νοσηλευόταν από τις 8 Ιουλίου σε κρίσιμη κατάσταση, αφού δέχτηκε επίθεση από τους ταύρους σε ένα χωριό κοντά στο Αλικάντε.

Μάλιστα, οι παραδοσιακές ταυροδρομίες, οι οποίες πραγματοποιούνται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οδηγούν συχνά στον θάνατο, παρά τα αυστηρά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται με σκοπό την αποφυγή τέτοιου είδους δυστυχημάτων.

Οι διασημότερες ταυροδρομίες είναι αυτές του Σαν Φερμίν, στην Παμπλόνα, όπου χιλιάδες κόσμος τρέχει μαζί με έξι ταύρους σε μια απόσταση 850 μέτρων στο κέντρο της πόλης. Φέτος, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους ταύρους, ωστόσο δεν υπέστησαν σοβαρά τραύματα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ