Γιάννης Λουκάκος: Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες - καλοκαιρινό και πολύ νόστιμο πιάτο (βίντεο)

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

Για την αγγουροσαλάτα

  • 400 γρ. αγγούρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες\
  • 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
  • 35 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 6 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 12 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 16 ψητές γαρίδες

Για τις ψητές γαρίδες

5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες

 νερό

αλάτι

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την αγγουροσαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις ψητές γαρίδες.

Για τις ψητές γαρίδες

Σε ένα πιάτο απλώνουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα αλλά να παραμείνουν ζουμερές στο εσωτερικό τους, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μέσα σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ