Τραγωδία στη λίμνη Garda της Ιταλίας: Ο πατέρας βούτηξε για να σώσει τον γιο του και τελικά πνίγηκε ο ίδιος (φωτο -βίντεο)

Ο Aran Chada, 51 ετών πνίγηκε ενώ έσωζε τον γιο του στη λίμνη Garda, στη Βόρεια Ιταλία.

Ο Βρετανός, Aran Chada, στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας,  πνίγηκε αφού βούτηξε σε λίμνη στη Βόρεια Ιταλία για να σώσει τον 14χρονο γιο του.

Η οικογένεια, από το Leicestershire, ο διευθυντής πωλήσεων Aran Chada, 51, ήταν με τη σύντροφό του Holly Mosley, 39 ετών, και τα δύο τους παιδιά - ένα αγόρι 14 ετών και ένα κορίτσι επτά ετών - σε ταξίδι με σκάφος αναψυχής στη λίμνη Γκάρντα, όταν ξαφνικά ο πατέρας συνειδητοποίησε ότι το αγόρι έχει πέσει στο νερό. Βούτηξε τότε για να το σώσει, το τράβηξε σώο σε ασφαλές σημείο, αλλά ο ίδιος στη συνέχεια παρσύρθηκε κάτω από την επιφάνεια της λίμνης.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν ήρωας και φοβόμαστε ότι πνίγηκε, αλλά θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για το σώμα του», είπε ο διοικητής της ακτοφυλακής.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε: «Κατάφερε να πάρει το αγόρι πίσω στη βάρκα, όπου τον τράβηξε η μητέρα του, αλλά ο άνδρας στη συνέχεια γλίστρησε κάτω από την επιφάνεια».

Ο συνεργάτης του κ. Chada κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες εντόπισαν το σκάφος και έστειλαν στη συνέχεια δύο σκάφη της ακτοφυλακής. Ελικόπτερα, πλοία διάσωσης, δύτες και ένα υποβρύχιο ρομπότ στάλθηκαν επίσης για να ερευνήσουν τη λίμνη βάθους 300 μέτρων, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ίχνος του κ. Chada.

Η κα. Mosley και τα παιδιά της οδηγήθηκαν πίσω στο ξενοδοχείο τους, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τους παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ