Καλοκαίρι με το μωρό σας - Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης για όλη την οικογένεια

Προτάσεις για να περάσετε όμορφα το καλοκαίρι με το μωράκι σας...

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι και δύσκολο και ευχάριστο με ένα μωρό. Θέλετε να παίξετε και να το βοηθήσετε να γνωρίσει νέα πράγματα, αλλά πρέπει επίσης να προσέχετε τη ζέστη, τα ηλιακά εγκαύματα και την ασφάλεια στο νερό. Μερικές μέρες το μόνο που μπορεί να θέλετε είναι να μείνετε μέσα  με το μωρό σας, στη δροσιά του σπιτιού. Αλλά είναι καλό για εσάς και το μωρό σας να βγαίνετε έξω και να απολαμβάνετε βόλτες στην ύπαιθρο και στη θάλασσα.

Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες για να προσθέσετε στη λίστα με τα καλοκαιρινά κουβαδάκια του μωρού σας. 

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για μωρά 

Εάν δεν είστε έτοιμες να γράψετε το μωρό σας σε ένα μάθημα κολύμβησης, προμηθευτείτε μια φουσκωτή παιδική πισίνα για το μπαλκόνι ή την αυλή σας. Με αυτό τον τρόπο θα δροσιστεί το μωρό σας και σίγουρα θα χαρεί.

Επίσης, μπορείτε να γεμίσετε την παιδική σας πισίνα με διάφορες μπάλες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το μωρό σας δροσερό, είτε κάθεται μέσα στο νερό, είτε βρέχεται καθώς παίζει με τις μπάλες και το νερό έξω από αυτό. Είναι επίσης μια καλή καλοκαιρινή δραστηριότητα για βρέφη, εάν το μωρό σας μπορεί να κάθεται μόνο του, επειδή δυναμώνει τους μύες του και του επιτρέπει να εργαστεί στον συντονισμό χεριών και ματιών. Επιπλέον, είναι μια διασκεδαστική και δωρεάν ψυχαγωγία.

freepik

Μια ακόμη καλή δραστηριότητα για το καλοκαίρι είναι να κανονίσετε μια επίσκεψη σε ενυδρείο. Περάστε μια ώρα ή ολόκληρο το απόγευμα εκεί. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το παιδί σας θα λατρέψει να βλέπει τα διάφορα ζώα από κοντά. Για να μην αναφέρουμε ότι σας δίνει την ευκαιρία να βγείτε από το σπίτι, χωρίς να είστε στη ζέστη.

Το καλοκαίρι τις ημέρες που δεν έχει πολύ έντονη ζέστη, μπορείτε να πάτε οικογενειακώς για ένα πικνίκ. Πάρτε μια κουβέρτα και μερικά σνακ και βάλτε το μωρό σας στο καρότσι του. Περπατήστε στη γειτονιά σας ή σε ένα κοντινό πάρκο. Βρείτε μια επίπεδη περιοχή κάτω από ένα σκιερό δέντρο, απλώστε την κουβέρτα σας και κάντε ένα πικνίκ με το παιδί σας. Φάτε, διαβάστε ένα βιβλίο και απλώς απολαύστε το να βρίσκεστε έξω, ακόμη κι αν δεν έχετε πάει διακοπές.

Μερικοί γονείς επιλέγουν να ξεκινήσουν μαθήματα βρεφικής κολύμβησης γύρω στους 6 μήνες. Το μωρό σας δεν πρόκειται να μάθει το πρόσθιο σύντομα, αλλά θα του δώσει την ευκαιρία να συνηθίσει το νερό. Θα χτίσει επίσης τις κινητικές του δεξιότητες και θα θέσει τα θεμέλια για την ασφάλεια στο νερό. Τα μαθήματα κολύμβησης για βρέφη πρέπει να είναι σύντομα και διασκεδαστικά για το μωρό σας. Φροντίστε να βρείτε ένα μέρος και ένα πρόγραμμα που είναι καθαρό και ασφαλές, που προωθεί τη διασκέδαση και τη μάθηση και που αισθάνεστε άνετα κι εσείς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ