Γιάννης Λουκάκος: Κρουασάν με μαρμελάδα ροδάκινο και αμύγδαλα - το τέλειο brunch

Μια συνταγή για απολαυστικό και νόστιμο πρωινό!

ΥΛΙΚΑ

Για το κρουασάν

  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 700 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 320 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο

Για την επάλειψη πριν το ψήσιμο

  • 1 κρόκος αυγού
  • 25 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κρουασάν

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το τριμμένο αμύγδαλο, τη ζάχαρη, τον κρόκο και την κρέμα μέχρι το μείγμα να έχει τη μορφή πάστας. Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε σε τριγωνικό σχήμα. Στρώνουμε λίγη ποσότητα από την πάστα αμυγδάλου, στη μεγάλη επιφάνεια του τριγώνου της κάθε ζύμης και λίγο από τη μαρμελάδα ροδάκινο. Τυλίγουμε ρολάροντας το ζυμάρι σπρώχνοντας ελαφρώς, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα και την παλάμη μας. Τοποθετούμε τις άκρες προς τα κάτω και το κάθε κρουασάν στο ταψί με στρωμένο αντικολλητικό  χαρτί. Αλείφουμε με το μείγμα για την επάλειψη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 12-15 λεπτά σε λειτουργία αέρα. Σερβίρονται είτε ζεστά, είτε κρύα.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρούτο ή λίγη λιωμένη σοκολάτα μετά το ψήσιμο.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ