Σοκολάτα - Τα εκπληκτικά οφέλη στην ομορφιά και την περιποίηση του δέρματος!

Μπορείτε να απολαύσετε τη σοκολάτα χωρίς να την φάτε!

Όλοι λατρεύουμε να απολαμβάνουμε μερικά κομμάτια σοκολάτας, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά εκπληκτικά οφέλη της σοκολάτας σε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης δέρματος που είναι πολύ καλύτερα για εσάς από μια μπάρα σοκολάτας με ζάχαρη.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς τα σοκολατένια προϊόντα ομορφιάς μπορούν να τονώσουν την επιδερμίδα σας και να την αφήσουν να αισθάνεται απαλή και κρεμώδης, όπως η καλύτερη σοκολάτα γάλακτος!

1. Ισχυρό αντιοξειδωτικό

Το κακάο είναι πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί. Αυτό είναι πραγματικά εκπληκτικό, δεδομένου ότι είναι εύκολο να σκεφτείς ότι η σοκολάτα είναι κακή για σένα! Τα αντιοξειδωτικά περιορίζουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από τις ακτίνες UV και τη ρύπανση, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα ευαίσθητα κύτταρα του δέρματος.

Η εισαγωγή ενός λαδιού προσώπου πλούσιου σε κακάο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα ορατά σημάδια γήρανσης, να συσφίξετε και να ανορθώσετε το δέρμα σας και να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τις ελεύθερες ρίζες του περιβάλλοντος. 

pexels

2. Αντιμετωπίζει τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία

Η εφαρμογή προϊόντων περιποίησης με βάση τη σοκολάτα στην επιφάνεια του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης μιας επιδερμίδας που έχει υποστεί βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι υπέροχο το πώς η φύση δίνει συχνά τη λύση στις ανησυχίες μας.

Το κακάο περιέχει θεοβρωμίνη, μια αλκαλική ουσία με παρόμοιες ιδιότητες με την καφεΐνη, η οποία αυξάνει τη ροή του αίματος κάτω από το δέρμα για να προωθήσει την αναγέννηση των κυττάρων, δίνοντας στο δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο μια πιο λαμπερή και νεανική εμφάνιση.

3. Αποκτήστε μια πιο νεανική επιδερμίδα

Οι κόκκοι κακάο είναι πλούσιοι σε μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να αισθάνεται πιο σφριγηλό και πιο λείο για μια νεανική επιδερμίδα. Το ασβέστιο, το νάτριο και το κάλιο είναι όλα σημαντικά μέταλλα που βρίσκονται στη σοκολάτα και προάγουν την ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων και υποστηρίζουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Τα μυστικά της νεότητας θα μπορούσαν να κρύβονται στον ταπεινό κόκκο κακάο!

4. Ιδιότητες κατά της ακμής

Ένα άλλο σημαντικό μέταλλο που βρίσκεται στα προϊόντα ομορφιάς σοκολάτας είναι ο ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος βοηθά στον έλεγχο της παραγωγής λιπαρότητας στο δέρμα και ρυθμίζει ορισμένες από τις ορμόνες που προκαλούν ακμή. Αυτό το σούπερ ορυκτό μπορεί ακόμη και να προάγει την επούλωση του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση ουλών ακμής. Ενώ η λακτόζη στη σοκολάτα, όταν καταπίνεται, συχνά ενοχοποιείται για την επιδείνωση της ακμής, η χρήση της σοκολάτας με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση και τη διαχείριση της ακμής!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ