Γιάννης Λουκάκος: Μπουρέκια με λουκάνικο και πιπεριές - η πιό νόστιμη συνταγή για μερακλήδες

Εύκολο και νόστιμο φαγητό...

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

60 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτρια καρέ
300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
320 γρ. ζωμό κοτόπουλο
120 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη σε κονσέρβα, ψιλοκομμένη
10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
10 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι, τριμμένο
αλάτι

Για το τύλιγμα

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
2 αυγά, χτυπημένα
300 γρ. φύλλο κρούστας
αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν καλά. Απομακρύνουμε τα περιττά λίπη από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον ζωμό και την ντομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό και να συμπυκνωθούν τα υγρά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε.

Για το τύλιγμα

Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες πλάτους 16 εκ. και τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε προς τα επάνω μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας, σχηματίζοντας ένα ρολό. Αλείφουμε το ρολό με αυγό και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 15 λεπτά περίπου.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ