Εμμηνόπαυση & Φροντίδα του δέρματος - Όλα τα μυστικά περιποίησης γιά λαμπερό & λείο πρόσωπο

Η εμμηνόπαυση δεν φέρνει πάντα την ανακούφιση που περιμένουμε...

Οι περίοδοι μπορεί να είναι ευλογία και κατάρα ή και τα δύο. Ενώ μας καθησυχάζουν για τη σωστή λειτουργία του σώματός μας, φέρνουν μαζί τους και μέρες πόνου και αγωνίας. Γεγονός είναι ότι ακόμη και η εμμηνόπαυση δεν φέρνει την ανακούφιση που περιμένουμε.

Πώς καταλαβαίνετε ότι έχετε φτάσει στην εμμηνόπαυση;

Εξάψεις, πόνοι στο σώμα, νυχτερινές εφιδρώσεις, αισθήσεις κνησμού, εναλλαγές της διάθεσης, ξηροδερμία, αραίωση μαλλιών, κολπική ξηρότητα και δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή είναι μερικά σημάδια της εμμηνόπαυσης. Οι περισσότερες γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση μεταξύ 45 και 55 ετών. Μερικές γυναίκες τείνουν να έχουν μια πρόωρη εμμηνόπαυση, όπου η εμμηνόπαυση τους εμφανίζεται πριν από τα 45.

Σημάδια αλλαγής

Η εμμηνόπαυση τείνει να αλλάξει πολύ το δέρμα σας. Καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στις ορμονικές αλλαγές, παράγει λιγότερο κολλαγόνο που μειώνει την ελαστικότητα του δέρματός σας. Το κολλαγόνο είναι ένα είδος πρωτεΐνης που ενισχύει το δέρμα σας και είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα και την ενυδάτωσή του. Βρίσκεται στο δέρμα, τους μύες, τους τένοντες, τα οστά και τους συνδέσμους.

Γύρω στην ηλικία των 30 ετών, το σώμα σας αρχίζει να παράγει όλο και λιγότερο κολλαγόνο με αποτέλεσμα το δέρμα σας να είναι πιο λεπτό, ξηρό και λιγότερη ελαστικότητα. Οδηγεί περαιτέρω στο να γίνει το δέρμα σας χαλαρό, ανοίγοντας τον δρόμο σε σημάδια γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου.

Πώς λοιπόν μπορείτε να φροντίζετε το δέρμα σας μετά την εμμηνόπαυση;

Καθαρισμός

Ο καθαρισμός του δέρματός σας από ρύπους και λιπαρότητα είναι το πρώτο βήμα για υγιές λαμπερό δέρμα. Σε αυτό το βήμα, η χρήση ενός καθαριστικού προσώπου χωρίς parabens που κλειδώνει την υγρασία είναι ένας καλός τρόπος για να περιποιηθείτε το δέρμα σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν αφαιρούν τα φυσικά έλαια από το πρόσωπό σας.

Απολέπιση 

Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο scrub που αφαιρεί τα μαύρα στίγματα και απολεπίζει το δέρμα σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να εξασφαλίσετε την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. 

Χρήση ορών προσώπου

 Είναι απαραίτητο να δίνετε ώθηση στα επίπεδα κολλαγόνου του δέρματός σας. Η λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου είναι μια συνιστώμενη μέθοδος για την ενίσχυση του κολλαγόνου. Επιπλέον, τα προϊόντα που τονώνουν το κολλαγόνο έχουν συνήθως έντονη παρουσία βιταμίνης C σε αυτά. Η βιταμίνη C μπορεί φυσικά να βρεθεί σε εσπεριδοειδή, φράουλες, μπρόκολο, πράσινες ή κόκκινες πιπεριές. Άλλοι τρόποι για να αναπληρώσετε τη βιταμίνη C περιλαμβάνουν τη λήψη συμπληρωμάτων και την προσθήκη βιταμίνης C στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Τα ρετινοειδή μειώνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Διεγείρουν επίσης την παραγωγή νέων αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα, γεγονός που βελτιώνει το χρώμα του δέρματος. 

freepik

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του δέρματός σας, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση είναι απαραίτητη καθώς το δέρμα σας χρειάζεται αυτή την επιπλέον αναπλήρωση εξωτερικά. Μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε το δέρμα σας με μια καλή ενυδατική κρέμα που βοηθά στην προσθήκη υγρασίας πίσω στο δέρμα σας και του δίνει τη θρέψη που χρειάζεται.

Αντιηλιακή προστασία

Με τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες, πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά πριν βγείτε έξω. Αυτό βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Συνιστάται η επανάληψη της αντηλιακής εφαρμογής κάθε 2 με 3 ώρες.
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ