Ξέσπασε η αδερφή του 22χρονου που έχασε την ζωή του στα Σπάτα - '' Αηδίες όσα ακούγονται για selfie'' (βίντεο)

Όλα όσα δήλωσε η αδερφή του... 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για το δυστύχημα με έλικα ελικοπτέρου στο ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

Η Αστυνομία συνέλαβε για το δυστύχημα τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους, οι οποίοι το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Με εντολή εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, για τα αίτια του συμβάντος στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ποιος ήταν ο 22χρονος Βρετανός

Ο 22χρονος γόνος πλούσιας οικογένεια, βρήκε φρικτό θάνατο όταν μετά την αποβίβαση του από το σκάφος που εκτελούσε ιδιωτική πτήση από Μύκονο στην Αθήνα, χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου που ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Σύμφωνα με την The Sun ο νεαρός είχε νοικιάσει δύο ιδιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να ταξιδέψει από τη Μύκονο, όπου έκαναν διακοπές, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα προκειμένου να τους παραλάβει το ιδιωτικό τους τζετ για να τους μεταφέρει στην Βρετανία.

Μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι λιμουζίνες περίμεναν στο ελικοδρόμιο έτοιμες να τους μεταφέρουν στο τζετ τους που είχε σταθμεύσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο ένα ελικόπτερο επέβαιναν τα δύο αδέλφια και στο άλλο ελικόπτερο, που ακολουθούσε, οι γονείς τους.

Η Daily Mail ταυτοποίησε το θύμα του τραγικού δυστυχήματος, ως τον Jack Fenton, με το σχετικό δημοσίευμα να αναφέρει ότι ο νεαρός προσπαθούσε να βγάλει selfie την ώρα που έχασε τη ζωή του.  Ήταν φοιτητής του πανεπιστημίου Oxford Brookes, ενώ ο πατέρας του Miguel, φέρεται να είναι επικεφαλής του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και των δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα εξοχικό πάρκο 400 στρεμμάτων και πόλο έλξης επισκεπτών στο Beltring, κοντά στο Tonbridge του Κεντ.

Το πόρισμα της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στο πόρισμα της ΕΛΑΣ για το δυστύχημα πυ κόστισε τη ζωή στο νεαρό, αναφέρεται:  

«Την 25/07 και περί ώρα 18:00 στη θέση κτήμα Λώλου στην Παιανία προσγειώθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο σε θέση προσγείωσης ελικοπτέρων στη συγκεκριμένη θέση. Λίγο μετά την προσγείωση και ενώ οι δύο έλικες του ελικοπτέρου βρίσκονταν σε λειτουργία, ο θανών FJ (…) γεννημένος 30/06/2000 στο Λονδίνο κινήθηκε προς τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου και υπό συνθήκες άγνωστες που ακόμη διερευνώνται, φέρεται να χτυπήθηκε το πίσω μέρος του κεφαλιού του από τον πίσω έλικα, με αποτέλεσμα το θάνατό του».

Ξεσπά η αδελφή του Jack Fenton

Η αδελφή του Jack Fenton αντέδρασε οργισμένα στους ισχυρισμούς ότι αψήφησε απερίσκεπτα τους κανονισμούς ασφαλείας και προκάλεσε τον ίδιο του τον θάνατο.

Οι ελληνικές αρχές υπέθεσαν χθες ότι ο 22χρονο,  είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του λίγες στιγμές πριν τραυματιστεί θανάσιμα από τον περιστρεφόμενο έλικα. 

Όμως η μικρότερη αδελφή του Ντέιζι, 20 ετών, διέψευσε τις αναφορές,  λέγοντας ότι ο αδελφός της ήταν "προσεκτικός", αλλά δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο ή το πλήρωμα, οι οποίοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι χθες.

facebook/Daisy Fenton

Η Daisy, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δήλωσε στη MailOnline: "Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Jack ανέβηκε σε ελικόπτερο. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πόσο προσεκτικός και επιφυλακτικός, αν μη τι άλλο, ήταν.

Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, ότι δηλαδή γύρισε πίσω στο ελικόπτερο και ότι παραβίασε το πρωτόκολλο, είναι αηδίες. Γιατί; Μα γιατί δεν υπήρχε πρωτόκολλο. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι να μην κάνουν''. 

''Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ανάγκασε τον αδελφό μου να γυρίσει πίσω στο ελικόπτερο. Ίσως να ξέχασε κάτι. Ωστόσο, όσα ακούγονται, ότι γύρισε πίσω για να βγάλει selfie, είναι αηδίες, είναι ψέματα''.

''Ο Τζακ δεν ήταν ένα πλούσιο και αντιπαθητικό παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Αυτό ήταν το πρώτο του ταξίδι με ελικόπτερο», πρόσθεσε η αδελφή του 22χρονου και έκανε γνωστό ότι η οικογένεια δεν προτίθεται να έρθει στην Ελλάδα, αλλά περιμένουν όλοι τη σορό του Τζακ Φέντον να φτάσει στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ