Νέο τεράστιο σκάνδαλο με τον διάδοχο πρίγκιπα Κάρολο – Δωρεά ενός εκατομμυρίου λιρών από την οικογένεια του Οσάμα μπιν Λάντεν (βίντεο)

Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ φέρεται να αποδέχτηκε χρήματα από συγγενείς του Σαουδάραβα κροίσου για τη φιλανθρωπική του οργάνωση το 2013 

Νέος πονοκέφαλος για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, δέχτηκε δωρεά ενός εκατομμυρίου λιρών για την φιλανθρωπική οργάνωσή του από συγγενείς του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Όπως γράφει ο Guardian, την αποκάλυψη έκαναν οι Sunday Times, αναφέροντας ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου αποδέχτηκε το προαναφερθέν ποσό από τον Μπακρ μπιν Λάντεν, τον πατριάρχη της σαουδαραβικής οικογένειας, και τον αδερφό του Σαφίκ. 

Ο 73χρονος Κάρολος φέρεται να είχε ιδιωτική συνάντηση με τον 76χρονο Μπακρ στη βρετανική βασιλική κατοικία στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου του 2013, δύο χρόνια αφότου ο Οσάμα μπιν Λάντεν έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, σε μυστική τοποθεσία κοντά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

 Το Clarence House αμφισβητεί πολλούς από τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως η απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς στο Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας που φέρει την ονομασία Prince of Wales’s Charitable Fund (PWCF), ελήφθη αποκλειστικά από διαχειριστές του. 

 

 

Δείτε επίσης: Τι σκεφτόταν! Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε 3 εκατ ευρώ σε μετρητά από αμφιλεγόμενο Σεΐχη του Κατάρ - σε βαλίτσες τα χρήματα (φωτό)

Οι Μπακρ και Σαφίκ μπιν Λάντεν είναι ετεροθαλή αδέλφια του Οσάμα, γιοι κι εκείνοι του Μοχάμεντ μπιν Αγουάντ μπιν Λάντεν, δισεκατομμυριούχου γεννημένου στην Υεμένη. Να σημειωθεί ότι για τους προαναφερόμενους δεν υπάρχουν ενδείξεις πως εμπλέκονται επιχειρησιακά ή οικονομικά σε κάποια τρομοκρατική δραστηριότητα. 

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι το δημοσίευμα αυτό έρχεται ένα μήνα μετά την αποκάλυψη ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας δέχτηκε βαλίτσες με χρήματα από τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ-Θάνι, πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ και περίπου έναν χρόνο μετά την εμπλοκή του αδελφού του, πρίγκιπα Άντριου, στο σκάνδαλο παιδεραστίας με πρωταγωνιστή τον εκλιπόντα Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, που είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του από τα βασιλικά του καθήκοντα, δικαιώνουν τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ το πιο συμπαθές μέλος της βασιλικής οικογένειας για τους Βρετανούς.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ