Bill Gates: «Ελάτε να παίξουμε pickleball» - οι νέες ρακέτες που κάνουν θραύση (βίντεο)

Είναι ένας συνδυασμός τένις, μπάντμιντον και πινγκ-πονγκ

«I’m a Pickler!» λέει ο Bill Gates που καλεί τους θαυμαστές του να γνωρίσουν το άθλημα με ρακέτες που κάνει θραύση!

Ο 66χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας έχει δημοσιεύσει στο κανάλι του στο Youtube ένα βίντεο στο οποίο τον βλέπουμε ντυμένο με τα αθλητικά του ρούχα να απολαμβάνει ένα ματς  pickleball. Στο κλιπ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ξεκίνησε να παίζει πριν από περισσσότερα από 50 χρόνια, λίγο αφότου αυτό δημιουργήθηκε.

Στην περιγραφή του βίντεο διαβάζουμε: «Έχω μείνει λίγο έκπληκτος και ενθουσιασμένος από την ξαφνική δημοτικότητα μιας από τις αγαπημένες μου ασχολίες, ένα παιχνίδι με αστείο όνομα και παράξενη ορολογία , όπως "dink", "kitchen" και "skinny singles". Μιλάω για pickleball.

Περιγράφεται καλύτερα ως ένας συνδυασμός τένις, μπάντμιντον και πινγκ-πονγκ. Είμαι "Pickler", όπως είναι γνωστοί οι άνθρωποι που έχουν εμμονή με το παιχνίδι αυτό, όπως εγώ, για περισσότερα από 50 χρόνια. Περιορισμένο σε μεγάλο βαθμό στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό για δεκαετίες, το pickleball έχει πλέον αναδειχθεί ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα της Αμερικής».

Στο blog του ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft αναφέρει ακόμα για το pickleball: «Δεν ξέρω τι ακριβώς οδήγησε σε αυτή την πρόσφατη αύξηση του ενδιαφέροντος για το pickleball, αλλά νομίζω ότι το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολο να το παίξεις είναι ένας σημαντικός λόγος. Οι άνθρωποι αρέσκονται να λένε ότι πολλά αθλήματα -ακόμη και τα δύσκολα όπως το γκολφ- είναι «εύκολα στο παιχνίδι», αλλά στην περίπτωση του pickleball, είναι αλήθεια.

Όλοι, από τους πολύ νέους μέχρι τους πολύ ηλικιωμένους, μπορούν να λάβουν μέρος. Χρειάζονται λίγα λεπτά για να μάθετε τα βασικά, τα παιχνίδια είναι σύντομα και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δίχτυ, ένα κουπί και μια μπάλα για να ξεκινήσετε. Ούτε χρειάζεται μεγάλη ικανότητα για να χτυπήσεις την μπάλα, επειδή δεν κινείται τόσο γρήγορα όσο η μπάλα του τένις. Το καλύτερο πράγμα για το pickleball, ωστόσο, είναι ότι είναι απλά πολύ διασκεδαστικό».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ