Μύθοι του Χόλιγουντ: Πέθανε από την πολύ μπογιά το κορίτσι του Χρυσοδάκτυλου; - Αποκεφαλισμός ή έφυγε η περούκα της Τζέιν Μάνσφιλντ;  (Part 2)

Όπως έχει γράψει ο Οδυσσεάς Ελύτης, «την αλήθεια την ''φτιάχνει'' κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα»…

 

Στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ, όπου οι φτωχές και αδιάφορες κοπέλες της διπλανής πόρτας γνωρίζουν, ερωτεύονται και παντρεύονται με συνοπτικές διαδικασίες τον πιο θελκτικό και πλούσιο άνδρα της καλής κοινωνίας τους, τα πάντα είναι πιθανά.

Αν το παραμύθι είναι το καταλυτικό συστατικό της μαγείας που εκπέμπει η μεγάλη οθόνη, το ψέμα είναι η βάση πάνω στην οποία δημιουργούνται ταινίες, χτίζονται καριέρες και συντηρούνται μύθοι. Μεταξύ των πιο διάσημων μύθων του Χόλιγουντ είναι, σύμφωνα με σχετική λίστα της ιστοσελίδας listverse, οι ακόλουθοι: 

Credits: Instagram - ugc_cinecite_strasbourg

Το τέλος του Χρυσοδάχτυλου: Δεν υπάρχει ταινία με ήρωα τον μοναδικό Βρετανό πράκτορα Τζέιμς Μποντ για την οποία να μην έχουν ειπωθεί σημεία και τέρατα, κυρίως λόγω της σαγήνης που ασκεί στους λάτρεις των ταινιών δράσης ο παράτολμος ήρωας και τα περίφημα βοηθήματα του.

Εκεί όμως που οι φαν ξεπέρασαν κάθε όριο ήταν όταν διέδωσαν πως η ηθοποιός που πεθαίνει στη ταινία ο Χρυσοδάχτυλος βαμμένη ολόκληρη στο χρώμα του χρυσού πέθανε στη πραγματικότητα με τον ίδιο ακριβώς επίπονο τρόπο.

Credits: Instagram - ugc_cinecite_strasbourg

Σύμφωνα με την εξήγηση που προσφέρεται στη ταινία, ο θάνατος επέρχεται από την ασφυξία που βιώνει κάποιος που έχει βαμμένο ολόκληρο το σώμα του καθώς αναπνέουμε μέσω του δέρματος μας.

Σαφώς και πυκνά συχνά μας συστήνεται από τους ειδικούς να αφήνουμε το δέρμα μας να αναπνέει, ωστόσο άπαντες γνωρίζουν ότι τη λειτουργία της αναπνοής ελέγχουν εξολοκλήρου οι πνεύμονες μας. Στη πραγματικότητα το μπλοκάρισμα των πόρων του δέρματος με βαφή μπορεί να προκαλέσει σταδιακά δηλητηρίαση λόγω των τοξικών που περιέχει, σε καμιά περίπτωση όμως δεν προκαλεί άμεσο θάνατο.

Το κεφάλι της Τζέιν Μάνσφιλντ: Ο αποκεφαλισμός της Τζέιν Μάνσφιλντ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους του Χόλιγουντ. Σύμφωνα με όσα πιστεύουν πολλοί μέχρι σήμερα η πρωταγωνίστρια της ταινίας «The Girl Can't Help It» σκοτώθηκε σε ένα τραγικό τροχαίο στο οποίο και αποκεφαλίστηκε όταν το χαρακτηριστικό μαντίλι της δέθηκε γύρω από το λαιμό της.

Στη πραγματικότητα όλο αυτό είναι μια παρεξήγηση, καθώς όταν η σεξοβόμβα του Χόλιγουντ έχασε τη ζωή της φορούσε περούκα με αποτέλεσμα όταν αυτή κύλησε μακριά από το τόπο του δυστυχήματος πολλοί να πουν ότι επρόκειτο για το κεφάλι της.

Η αποκατάσταση της αλήθειας έχει γίνει από έναν υπάλληλο του γραφείου κηδειών που ανέλαβε τη θλιβερή τελετή για λογαριασμό των συγγενών της μεγάλης σταρ, ωστόσο μέχρι σήμερα πολλοί επιλέγουν να πιστεύουν την πιο βάναυση εκδοχή του θανάτου της.

Η Τζέιν Μάνσφιλντ, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Βέρα Τζέιν Πάλμερ, σκοτώθηκε το 1967.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ και το σεξ: Από τα πρώτα λεπτά που η ταινία AmericanGigolo προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1980, καθιστώντας αυτόματα τον Ρίτσαρντ Γκιρ το νούμερο ένα αρσενικό στις φαντασιώσεις όλων των κινηματογραφόφιλων γυναικών ανά τον κόσμο, οι φήμες για τη σεξουαλική του ζωή ήταν πολλές και ευφάνταστες.

Δείτε επίσης: Μύθοι του Χόλιγουντ: Το μωρό της Gerber… ήταν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ; Οι διαστάσεις στήθους – γοφών της Μέριλιν (Part 1) 

Παρά το γάμο του με τη πανέμορφη Σίντι Κρόφορντ αλλά και την κατοπινή απόκτηση ενός γιου με το μοντέλο και ηθοποιό Κάρεϊ Λόουελ, η μεγάλη έλξη που άσκησε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστεί στη μεγάλη οθόνη και σε γυναίκες και σε άνδρες έκανε πολλούς να μιλήσουν για έναν άνδρα χωρίς ταμπού και με ιδιαίτερα γούστα.

Το δίχως άλλο το πιο τρελό σενάριο που κυκλοφόρησε ποτέ για τον ηθοποιό με το ωραιότερο βάδισμα σε ολόκληρο το Χόλιγουντ είναι ότι είχε σεξουαλική επαφή με έναν γέβριλο, το μικρό θηλαστικό που μπορεί να πηδά ψηλά χάρη στα μεγάλα πίσω πόδια του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική βοήθεια! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ