Πως να επιτύχετε στην online συνέντευξη τώρα το Καλοκαίρι - μια εικονική ή όχι, μπορεί να σας οδηγήσει στην πρόσληψη

Οι συνθήκες της πανδημίας άλλαξαν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συνεντεύξεις για προσλήψεις προσωπικού, ενώ και η καλοκαιρινή περίοδος ευνοεί τις εξ αποστάσεως συναντήσεις.

Όπως και πριν από κάθε συνέντευξη με φυσική παρουσία, έτσι και στις online συνεντεύξεις είναι
απαραίτητη η κατάλληλη προετοιμασία. Ωστόσο μια online συνέντευξη για μια θέση εργασίας σίγουρα διαφέρει από μια κατ’ ιδίαν συνέντευξη.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι από την εταιρεία Manpower Group για να επιτύχετε στην εικονική συνέντευξη, η οποία αποτελεί τη νέα κανονικότητα.

Εξασκηθείτε στην αποφυγή  τεχνικών δυσκολιών

Όπως συνήθως εξερευνάτε την τοποθεσία διεξαγωγής της συνέντευξης πριν από την
πραγματοποίησή της για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα, δεν θα
καθυστερήσετε ή δεν θα χαθείτε, έτσι ακριβώς πρέπει να κάνετε και σε μια online συνέντευξη.

Εξασφαλίστε ότι έχετε «κατεβάσει» το κατάλληλο λογισμικό, ότι έχετε δημιουργήσει ένα λογαριασμ και είστε εγγεγραμμένοι/ες σε αυτό και ότι γνωρίζετε πως να κάνετε σωστή χρήση της Τεχνολογίας.
Επίσης, οι εικονικές συναντήσεις υπάρχει περίπτωση να ματαιωθούν, εάν παρεμποδιστούν από
«παγωμένες» εικόνες, καθυστέρηση ήχου και απόρριψη κλήσεων. Για να είστε βέβαιοι/ες ότι η online συνάντηση θα διεξαχθεί ομαλά, ζητήστε από τους συγκατοίκους σας να αποφύγουν κατά τη
διάρκεια της συνέντευξής σας, τη χρήση δραστηριοτήτων υψηλού εύρους ζώνης, όπως το online
βίντεο. Εάν το WI-FI συνεχίζει να αποτελεί ένα ζήτημα, χρησιμοποιήστε ως εναλλακτική, hotspot
δεδομένα. Δώστε προσοχή στην παρουσία σας.

Περιποιηθείτε την εικόνα σας, αποπνέοντας επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση. Η παρουσία
μετράει επίσης πολύ και σε μια online συνέντευξη και είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα τακτοποιημένο και επαγγελματικό σκηνικό.
-Καθίστε στην ευθεία και κρατήστε το σώμα σας σε όρθια στάση
-Εισπνέετε και εκπνέετε από το διάφραγμα (από την κοιλιά) προκειμένου να  μην καμπουριάζετε
-Κάντε μια πρόβα για να δείτε πως καταγράφονται η οπτική επαφή, οι εκφράσεις του προσώπου ακόμα και ο ήχος της φωνής σας.

-Σημαντικό είναι επίσης να δώσετε προσοχή στην παρουσίαση του εαυτού σας, δείξτε ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση που απορρέει από τις δεξιότητές σας. 

Διεξάγετε μια «πλασματική» εικονική συνέντευξη
Εξοικειωθείτε πραγματοποιώντας «πλασματικές» συνεντεύξεις με βίντεο (mock virtual interview). Τα περισσότερα κέντρα σταδιοδρομίας παρέχουν υπηρεσίες σε αποφοίτους, όπως η διεξαγωγή
«πλασματικών» επαγγελματικών συνεντεύξεων, ενώ άλλα διαθέτουν και εικονικές υπηρεσίες. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε μια τέτοια παροχή, τότε κάντε εξάσκηση με ένα φίλο σας. 
Στείλτε ένα έγκαιρο follow-up
Ένα έγκαιρο follow-up θα σας βοηθήσει στην επισήμανση και ενίσχυση των καλύτερων εντυπώσεων που κάνατε  μετά τη συνέντευξη. Στείλτε ένα ηλεκτρονικό σημείωμα στους υπεύθυνους πρόσληψης προσωπικού, στο οποίο θα εξηγείτε τι σας έκανε να συνδεθείτε με τη θέση εργασίας και πως οι συνεντευξιαστές βοήθησαν στην κατανόηση του ρόλου που απαιτεί η θέση. Αυτή η κίνηση θα συμβάλλει στην ενίσχυση της άποψης που διαμόρφωσαν οι άλλοι για εσάς. Μέσα σε μια ψηφιακή «καταιγίδα» πληροφοριών, θυμηθείτε ότι δεν είναι ανάγκη να πείτε πολλά για να ξεχωρίσετε.

Το πλεονέκτημα της ManpowerGroup Greece
Οι HR σύμβουλοι της έχουν αφομοιώσει την παγκόσμια τεχνογνωσία του ομίλου και γνωρίζουν τις
προκλήσεις της Οικονομίας και τις ανάγκες της Αγοράς Απασχόλησης. Ως παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, «ανοίγει» το δρόμο στον κόσμο της εργασίας και διατηρώντας γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχει εκατοντάδες μόνιμες και προσωρινές ευκαιρίες απασχόλησης διαθέσιμες στους βασικούς οικονομικούς τομείς της αγοράς εργασίας. Οι έμπειροι σύμβουλοι συνεργάζονται με τους υποψήφιους, αντιλαμβάνονται την εμπειρία τους και σταθμίζουν τις δεξιότητές τους και τους καθοδηγούν στην προετοιμασία τους στο επόμεν εργασιακό τους βήμα, συμβάλλοντας αισθητά στη μείωση του άγχους και της αβεβαιότητάς τους για το μέλλον τους.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™
Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ, παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis® και Talent Solutions® - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία - ως μια από τις καλύτερες εταιρείες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, την ισότητα και την αναπηρία. Το 2022 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για δέκατη τρίτη φορά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.
Για εταιρείες: www.manpowergroup.gr
Για υποψήφιους: www.manpower.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ