Μωβ μέδουσες: Δεινός κολυμβητής γράφει την οδυνηρή εμπειρία του - «αλλεργία με οίδημα, νευραλγία ημιθωρακίου, ταχυκαρδία, χαμηλό PO2» (φωτό)

Κολυμβητής που ήρθε σε επαφή με μωβ μέδουσα περιγράφει την οδυνητή εμπειρία του.

Ο έμπειρος κολυμβητής, ήταν στην παραλία Δελφίνι και κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στη θάλασσα, ήρθε σε επαφή με μωβ μέδουσα.

Για τον ίδιο, όπως περιγράφει σε ανάρτησή του, ήταν μια οδυνηρή εμπειρία.

«Παρότι κολυμπώ καθημερινά μεγάλες αποστάσεις σε παραλίες με βορεινά ρεύματα με κατάλληλο εξοπλισμό (γυαλάκια με καλή ευκρίνεια) δεν μπόρεσα να διακρίνω μία μεγάλη μέδουσα (Pelagia noctiluca). H επαφή με το αριστερό μου χέρι ήταν οδυνηρή. Αναγκάστηκα να κολυμπήσω προς την ακτή. Η κορτιζονούχος αλοιφή και η σόδα δεν βοήθησαν πολύ.

Ο Θανάσης ο Κρίνος με το χιούμορ που τον διακρίνει δεν με άφησε να πάρω την μότο μου, με οδήγησε στο Νοσοκομείο (με το υπερσύγχρονο ραλί αυτοκίνητό του), η ενδοφλέβια κορτιζόνη, το αντισταμινικό, παυσίπονα και με τοπικά σπρεϊ και παγοκύστη, βελτίωσε την κλινική κατάστασή μου, (τοπική αλλεργία με οίδημα, νευραλγία ημιθωρακίου, ταχυκαρδία, χαμηλό PO2).

Σας πληροφορώ, ότι η επαφή της παραλυτικής νευροτοξίνης της μέδουσας με παιδί, νεαρό άτομο ή υπερήλικα με υποκείμενα νοσήματα προφανώς θα είχε σε αυτούς σοβαρότερα αποτελέσματα. Προσοχή λοιπόν! Ευχαριστώ εκτός από τον Θανάση Κρίνο τον ειδικευόμενο ιατρό Γιώργο Χαλαβαζή και τη νοσηλεύτρια Στεφανία Συροπούλου για τις άμεσες υπηρεσίες τους»,  όπως γράφει σε ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ