Συγκινεί η ιστορία της Ελευθερίας: Η φοιτήτρια έχασε τη «μάχη» με τον καρκίνο - μετά τον μπαμπά, την αδελφή, τον παππού της… (φωτό)

Τα παιδικά της χρόνια είχαν συνέχεια τη μυρωδιά του θανάτου

Συγκινεί η ιστορία της Ελευθερίας, η οποία «έφυγε» πριν ένα σχεδόν μήνα από τη ζωή, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. 

Η νεαρή φοιτήτρια, από την Κύπρο, είχε χάσει από την επάρατη νόσο την αδελφή της, τον μπαμπά της, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς της.

Τι είχε πει σε συνέντευξή της η Ελευθερία

Όπως είχε δηλώσει το 2021 σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, τα παιδικά της χρόνια είχαν συνέχεια τη μυρωδιά του θανάτου. «Όταν ήμουν 7 ετών, έχασα την αδερφή μου από καρκίνο. Ήταν ένα πανέμορφο κοριτσάκι μόλις 12 μηνών (είχε όγκο στον εγκέφαλο). Μερικά χρόνια αργότερα, έχασα από καρκίνο και το αγαπημένο μου ξαδελφάκι. Ήταν ένα υπέροχο αγοράκι μόλις 3 ετών.

Μετά έχασα τον παππού μου (τον πατέρα του πατέρα μου) από την ίδια ασθένεια. Όταν έγινα 17 ετών, έχασα και τον πατέρα μου, από καρκίνο και αυτός. Κληρονομικός ο καρκίνος, τι άλλο να πω…», ανέφερε επίσης.

«Την ημέρα των γενεθλίων μου έκανα χειρουργείο. Ένιωθα σαν η μοίρα να γελούσε μαζί μου, να έπαιζε μαζί μου… Αυτό το τόσο περίεργο παιχνίδι… Έχασα όσους αγαπούσα πολύ με καρκίνο και αυτή τη στιγμή… δίνω τη δική μου μάχη», είπε ακόμα στη συνέντευξή της, σύμφωμα με το reporter.com.cy.

Και είχε προσθέσει ακόμα: «Συνεχίζω να ζω αλλά και να ονειρεύομαι! Συνέχεια λέω στους δικούς μου ότι θα ήθελα κάποια στιγμή να τελειώσω γιατρός και ότι θέλω να ταξιδέψω με ένα σακίδιο σε όλο τον κόσμο». Η Ελευθερία μπάρκαρε τελικά για το αιώνιο ταξίδι, πριν προλάβει να κάνει όλα όσα ονειρεύτηκε.....

Το αντίο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η άτυχη Ελευθερία, 25 ετών με καταγωγή από το χωριό Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου, ήταν τεταρτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έγινε στο Facebook του τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με αφορμή τον χαμό της.

 

 

«Eίμαι συγκλονισμένος γιατί μόλις ενημερώθηκα για τον θάνατο τής φοιτήτριάς μας Ελευθερίας Τσούκκα. Η Ελευθερία είχε ολοκληρώσει το τρίτο έτος σπουδών της στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου μας. Παρά τις αντιξοότητες που βίωσε στη ζωή της, ήταν μια μαχήτρια που πάλεψε για την οικογένεια και τη ζωή της και ήθελε πάντα να προσφέρει στους συνανθρώπους της. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, στους οικείους και φίλους της εκλιπούσας», ανέφερε ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σε μήνυμά του.

Τη βαθύτατη τους θλίψη για τον πρόωρο θάνατο της Ελευθερίας και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους, στους φίλους και συμφοιτητές της, εκφράζουν και τα μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος Νοσηλευτικής, όπου φοιτούσε η άτυχη Ελευθερία.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ