Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: "Την αγαπούσα, ήμασταν μαζί 42 χρόνια από τα 18 μας"- Όλη η απολογία του

Η κοινωνία της Κρήτης παραμένει συγκλονισμένη μετά την γυναικοκτονία που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου, στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου.

 Ο 60χρονος δράστης του άγριου φονικού με θύμα την 56χρονη Γεωργία, αναμένεται να βρεθεί και πάλι ενώπιον του Ανακριτή, στο Δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας Ρεθύμνου άσκησε στον 60χρονο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοκατοχή. Σήμερα (4/08) θα απολογηθεί ξανά.

"Με κατεδάφισε"
Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, κατά την ολιγόλεπτη πρώτη κατάθεσή του στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, περιέγραψε την σχέση που είχε με την γυναίκα του.
 
Ο 60χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της.
 
Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν "με κατεδάφισε". Όπως φέρεται να υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.
 
Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο τελευταίο περιστατικό, όταν σύμφωνα με τον ίδιο, την επομένη του γάμου του γιου τους, πριν από περίπου 15 ημέρες, εκείνη έφυγε από το σπίτι χωρίς εκείνος να την αναζητήσει και όταν εκείνη επέστρεψε στο σπίτι την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο δράστης την δέχτηκε κανονικά στο σπίτι.

 
Σκηνικό που προκαλεί ανατριχίλα - Τρία τα μοιραία πλήγματα στον λαιμό της 56χρονη
 
Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες του φονικού, όπως αναφέρει το neakriti.gr  αφού με μένος και φρικτό τρόπο ο 60χρονος σκότωσε τη σύζυγό του, με αρκετές μαχαιριές, ενώ τα τρία πλήγματα στον λαιμό αποδείχτηκαν μοιραία. Ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης, δήλωσε: «Τουλάχιστον τρία (ήταν τα χτυπήματα). Επειδή ήταν μεγάλες σε έκταση οι κακώσεις, δεν μπορεί να γίνει επί του παρόντος εκτίμηση ακριβής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε ότι το θύμα έφερε ακόμη δύο τραύματα από μαχαιριές στην πίσω πλευρά του σώματος και τέσσερα αμυντικά τραύματα στα πάνω άκρα. Η ιατροδικαστική έρευνα παραμένει σε εξέλιξη.

Ο 60χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως το μοιραίο πρωινό της περασμένης Κυριακής 31 Ιουλίου ήταν μαζί με τον γιο τους στο σπίτι. Όταν ο γιος τους έφυγε από το σπίτι, ξέσπασε ο καβγάς μεταξύ του ίδιου και της γυναίκας του. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, η γυναίκα του ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά σε βάρος του.

Υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα. Η γυναίκα του προχώρησε σε λεκτική και σωματική επίθεση σε βάρος του, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο και έστρεψε πάνω της. Από το σημείο εκείνο και μετά, όπως είπε, δεν μπορεί να θυμηθεί τι έγινε.

Στη συνέχεια, ο δράστης έφυγε από το σπίτι, παίρνοντας μαζί του και το φονικό μαχαίρι. Σύμφωνα με την περιγραφή του, μετέβη στο σπίτι τού αδελφού του, όπου και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Στη συνέχεια, ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιο τού δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.

Ο γιος βρήκε τη μητέρα του πεσμένη κάτω στο πάτωμα της κουζίνας, μέσα σε μια λίμνη αίματος, και σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ο συζυγοκτόνος λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, όπου ομολόγησε την πράξη του και παραδόθηκε.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει όλη αυτή την τραγωδία στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, το σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας ζούσε στιγμές χαράς πριν από περίπου 15 μέρες, παντρεύοντας τον έναν από τους τρεις γιους. Εκτός από τους τρεις γιους, η οικογένεια έχει και μία κόρη, που βρίσκεται και εργάζεται στη Σαουδική Αραβία, όπως είπαν κάτοικοι του χωριού, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την τραγωδία αυτή, αλλά και τη μεγάλη τους έκπληξη, καθώς κανείς δε γνώριζε τι συνέβαινε πίσω από την κλειστή πόρτα της άτυχης Γεωργίας.

Αντιθέτως, όλοι μιλούν για την καλή εικόνα που έδινε προς τα έξω το ζευγάρι. Φαινόταν αγαπημένο και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του συγκεκριμένου άνδρα και της άτυχης Γεωργίας, που διατηρούσε κομμωτήριο στο Ρέθυμνο και ήταν γνωστή και αγαπητή στην κοινωνία, η οποία και θα τη συνοδέψει σήμερα στην τελευταία της κατοικία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ