Στη Σκιάθο o πλουσιότερος Καναδός με το εντυπωσιακό γιοτ του - ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που κάνει διακοπές σε μας (φωτο & video)

Αγόρασε τη θαλαμηγό «Man of Steel» από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ τον Νοέμβριο του 2021 έναντι  160 εκατ. δολαρίων.

Τις ελληνικές θάλασσες οργώνει το γιοτ του πλουσιότερου Καναδού, Μπάρι Ζέκελμαν. Ο κάτοχος της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χάλυβα στη βόρειο Αμερική, με έδρα το Οντάριο, βρίσκεται στη Σκιάθο με τη θαλαμηγό «Man of Steel».

Το σκάφος, μήκους περίπου 93 μέτρων, άνηκε προηγουμένως στον Στίβεν Σπίλμπεργκ και έφερε το όνομα «Seven Seas».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες πατώντας το βελάκι στα δεξιά

 

Το 2021, ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης αποφάσισε να το πουλήσει, έναντι του ποσού των 160 εκατ. δολαρίων, το οποίο δεν είχε πρόβλημα να καταβάλλει ο ζάπλουτος Καναδός με περιουσία που φτάνει τα 3.5δισ. δολάρια.

Για την ιστορία το «Man of Steel», που ναυπηγήθηκε αρχικά το 2010, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 20 ατόμων, καθώς διαθέτει 9 καμπίνες, ελικοδρόμιο αλλά και αίθουσα κινηματογράφου. Έχει κατασκευαστεί από το ναυπηγείο Oceano.

 

Η οικογένεια των Ζέκελμαν, που άλλαξε πριν από μερικά χρόνια, την ονομασία της εταιρείας της σε JMC Steel Group to Zekelman Industries, Inc παράγει ετησίως περισσότερους από 2.5εκατ. τόνους προϊόντα χάλυβα, κυρίως σωλήνες, μεγάλα δομικά στοιχεία από χάλυβα και ηλεκτρικούς αγωγούς, που χρησιμοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα.

 

 

Ο Ζέκελμαν, Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, έχει ασχοληθεί επίσης με τη βιοτεχνολογία, συγχρηματοδοτώντας μια startup έρευνας για τον καρκίνο στη Βοστώνη που φέρει την ονομασία «CureMeta».

«Είναι σίγουρα ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, αλλά ακόμα κι αν δεν βγάλω ούτε  ένα φράγκο αλλά γιατρέψω τον καρκίνο, θα είμαι εκστασιασμένος», δήλωσε ο ίδιος στο Windsor Star το 2016, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Canadian Business

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ