Ο Dr Ζήσης Μπουκουβάλας στο Eirinika για την αυξητική στήθους: Τα νέα ενθέματα νανοτεχνολογίας έχουν φυσική ρευστότητα - μεγάλη τάση η λιπομεταφορά (φωτό & βίντεο)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και στοχευμένη συζήτηση με τον καταξιωμένο και πολύ έμπειρο Ζήση Μπουκουβάλα 

Summer interviews στο eirinika - Eirinika - 11 Years on air: Σειρά έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και στοχευμένη συζήτηση με τον καταξιωμένο και πολύ έμπειρο Ζήση Μπουκουβάλα για την αυξητική στήθους.

Συναντήσαμε τον Δρα Ζηση Μπουκουβάλα στο υπέροχο νέο ξενοδοχείο Athens Capital και η συνέντευξη έγινε μέσα στην σουίτα «Μάνος Χατζιδάκις» στον 8o όροφο.

Σημαντικά αποσπάσματα από αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση για πλουσιότερο στήθος με ασφάλεια μπορείτε να διαβάσετε εδώ και στη συνέχεια να δείτε όλο το βίντεο αλλά και ολόκληρη την συνέντευξη που απομαγνητοφώνησαμε .

 

 

-Τα νέα ενθέματα νανοτεχνολογίας εχουν φυσική ρευστότητα που μιμείται τον γυναικείο μαστό

-Η μεγάλη τάση σήμερα είναι η αυξητική του στήθους με λιπομεταφορά - η μέθοδος ονομάζεται υβριδική

-Το μυστικό να πετύχουμε δύο πολύ ωραίους συμμετρικούς μαστούς είτε πρόκειται για απλή αυξητική, είτε περιθηλαία, είτε για ανόρθωση

-Λύνονται τα περισσότερα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες που είναι δυσαρεστημένες από κάποια προηγούμενη επέμβαση

-H επέμβαση μαζί με την αναισθησία, το ράψιμο και όλα διαρκεί μόνο μία ώρα

Όλη η συνέντευξη στο Eirinika και στην Ειρήνη Νικολοπούλου

DR ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Θα ήθελα να μιλήσουμε για την αυξητική στήθους, έχουμε νέα δεδομένα; Γιατί οι περισσότερες γυναίκες έχουν πλέον απενοχοποιήσει το θέμα αν πρέπει να κάνουν αυξητική στήθους.

 

Η αυξητική στήθους είναι μία πάρα πολύ διαδεδομένη ανά τον πλανήτη επέμβαση, γίνεται πάρα πολλά χρόνια, σε θέματα αισθητικών έχουν ξεπεράσει πια τα 50 χρόνια και σήμερα έχουμε πάρα πολλές εξελίξεις οι οποίες είναι τρέχουσες.

Δεν υπάρχουν κάποιες συγκλονιστικές εξελίξεις αλλά είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Αυτό συζητήθηκε πάρα πολύ στο παγκόσμιο συνέδριο που οργανώθηκε για εικοστή χρόνια στη Στοκχόλμη και συζητήθηκαν από τους μεγαλύτερους expert του μαστού στον κόσμο, όλες αυτές οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τις βελτιώσεις και τις εξελίξεις στην αυξητική στήθους.

Πρώτον σήμερα θεωρείται ότι για λόγους ασφαλείας είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται τα έκτης γενιάς νανοτεχνολογίας ενθέματα. Μέχρι πρότινος τα ενθέματα ήταν τραχείας επιφάνειας, όπου αυτή η επιφάνεια δημιουργείτο με βομβαρδισμό. Σήμερα τα ενθέματα αυτά ναι μεν φαίνονται σαν να είναι λεία αλλά έχουν μικρό πόρους, αυτό είναι νανοτεχνολογία, και η σιλικόνη μέσα έχει ένα εργονομικό τζελ. Αυτό λοιπόν δίνει μία φυσική ρευστότητα στο προϊόν, που πραγματικά μιμείται τον γυναικείο μαστό.

Όσον αφορά τις τεχνικές, η μικρή διαφοροποίηση την οποία κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους ergonomics νανοτεχνολογίας ενθέματα, είναι επειδή δεν έχουν τόσο καλή πρόσφυση στην εσωτερική επιφάνεια γιατί δεν έχουν την τραχεία επιφάνεια, έχουν κάποιες μικρές ιδιαιτερότητες, η πρώτη είναι ότι πρέπει να τοποθετούνται στον αρχικό μας σχεδιασμό μισό εκατοστό ψηλότερα, το δεύτερο είναι ότι η τσέπη που δημιουργούμε για να κάνουμε την αυξητική πρέπει να είναι απολύτως σφιχτή άρα λοιπόν δημιουργούμε μία τσέπη και εκεί μέσα ταιριάζει μόνο ένα μέγεθος και σχήμα, λέω και σχήμα γιατί τα ενθέματα όπως ξέρουμε είναι στρογγυλά και η βάση τους, το ύψος τους όμως μπορεί να είναι μέτριο, μεσαίο, ψηλό.

Επομένως όταν δημιουργήσουμε μία τσέπη, με μία μικροσκοπική οπή τριών εκατοστών στη μελλοντική πτυχή του μαστού γίνεται λοιπόν εκεί η τομή και εκεί μέσα δημιουργείται ένας χώρος.

Υπάρχει σε κάθε γυναίκα, για να μην πω σε κάθε στήθος, γιατί πολλές φορές βάζουμε ένα μέγεθος μικρότερο ή μεγαλύτερο, υπάρχει ένα ακριβές μέγεθος και σχήμα που το γεμίζει ακριβώς για το κάθε στήθος δηλαδή σε μία γυναίκα, μπορεί στο ένα στήθος να επιλέξουμε τα high ενθέματα και να βάλουμε το 315 στο ένα στήθος και το 295 στο άλλο, με 20 κυβικά διαφορά για να πετύχουμε ακριβώς και τους όγκους. Το τρίτο για το φυσικό αποτέλεσμα, έχει να κάνει με την τεχνική του χειρούργου.

 

 

Υπάρχουν πολλές τεχνικές, η τοποθέτηση των ενθεμάτων μπορεί να γίνει πάνω από τον μυ, κάτω από τον μυ  ή σε ένα τρίτο επίπεδο, πού είναι η subfacial, η υποπεριτονιακή τεχνική, εκεί ο μυς, είναι ένας πολύ ισχυρός μυς, ο μείζων θωρακικός,  και επάνω του, όπως όλοι οι μεγάλοι μύες, έχει μία περιτονία η οποία δεν κάθεται απλώς μες στο μαστό, αλλά προσφύεται.

Πάμε εμείς και διαχωρίζουμε το μαστό μαζί με αυτόν τον υμένα και αφήνουμε κάτω απείραχτο τελείως το γυμνό μυ,  αυτό λοιπόν στο πάνω μέρος που μας ενδιαφέρει έρχεται και κάνει μία τέντα, οπότε αυτό μας δίνει ένα πάρα πολύ ωραίο φυσικό σβήσιμο και μετατρέπει την οπτική εικόνα του ενθέματος από στρογγυλό σε οβάλ, γι’ αυτό λοιπόν αποκτούμε αυτό το υπέροχο σχήμα σταγόνας.

Δίνει λοιπόν γεμίζοντας το στήθος μία καταπληκτική εικόνα διότι γεμίζει πλήρως σε όλες του τις διαστάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι τελικά δίνει μία κινητικότητα λόγω του ότι τα ενθέματα αυτά είναι λίγο πιο προηγμένης τεχνολογίας. Άρα λοιπόν με αυτή την τεχνική  έχουμε το ένθεμα σε ένα ωραίο ενιαίο επίπεδο, είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα, έχει κινητικότητα, έχει ρευστότητα, είναι πάρα πολύ ωραία στημένο το στήθος και δίνει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα, πολύ φυσικό. 

Αν μία γυναίκα έχει στήθος αρκετά μεγάλο και στο μέγεθος που θέλει αλλά έχει πτωτική τάση το στήθος της, σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε;

Καταρχάς σήμερα βλέπω και εγώ από το ιατρείο μου ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη τάση να έχουν αυτό το πρόβλημα και μικρά κορίτσια και φυσικά το πρόβλημα γίνεται πολύ πιο έντονο στις γυναίκες που έχουν θηλάσει, που  έχουν κάνει δυο-τρεις εγκυμοσύνες. Οι αυξομειώσεις στο βάρος του στήθους κάνουν συνήθως μία αρκετά σαφή χαλάρωση.

 

 

Όταν λοιπόν το στήθος είναι πτωτικό πρέπει να κάνουμε κάποιου είδους ανόρθωση. Εάν η χαλάρωση δεν είναι πολύ έντονη, μπορούμε να κάνουμε την ανόρθωση του στήθους κάνοντας μία τομή μόνο γύρω από τη θηλή, αυτή η τεχνική λέγεται περιθηλαία.

Η περιθηλαία εάν έχουμε αρκετό όγκο μπορεί να είναι αυτούσια και σε αυτή την περίπτωση είναι μία τοπική αναισθησία και μέθη, μία πολύ απλή διαδικασία.

Εάν όμως έχει μειωθεί και ο όγκος στο στήθος τότε γίνεται συγχρόνως και η αυξητική, απλά αντί να κάνουμε άλλη τομή στην υπομάστιο, από το δέρμα που βγάζουμε γύρω γύρω από την κάτω μεριά κάνουμε την τσέπη και τοποθετείται το ένθεμα κάνουμε δηλαδή περιθηλαία αυξητική.

Αυξητική στήθους με μία τομή μόνο γύρω από τη θηλή - η τεχνική λέγεται περιθηλαία

Σε αυτή την περίπτωση είναι γενική νάρκωση;

Εγώ όταν βάζουμε ενθέματα προτιμώ την γενική νάρκωση, είναι από τα λίγα περιστατικά που προτιμώ την γενική νάρκωση για να μπορέσει να δουλέψει κανείς πάρα πολύ ήρεμα και να κάνει τέλεια το επίπεδο που χρειάζεται. Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση που ο μαστός έχει ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση, σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί η περιθηλαια αλλά χρειάζεται κάποιου είδους κανονική ανόρθωση κάνουμε λοιπόν τη λεγόμενη κάθετη μαστοπλαστική και ένα όσο γίνεται πιο κοντό οριζόντιο σκέλος.

Πάντως η σημερινή τάση είναι ακόμα και σε μαστούς που είναι αρκετά μεγάλοι και χρειάζονται μία κανονική ανόρθωση να αφαιρούμε  λίγο περισσότερο ιστό και να βάζουμε ένθεμα.

Αυτή είναι η μεγάλη εξέλιξη και ο λόγος είναι πως ότι και να κάνει ο πλαστικός, εάν δεν βάλει και ένα ένθεμα, μετά από κάποια χρόνια η βαρύτητα ανοίγει το κάτω δέρμα και έτσι φαίνεται η θηλή να ανεβαίνει πιο ψηλά και να γεμίζει ο κάτω πόλος. Αυτό λοιπόν βοηθάει στο να κρατήσει το αποτέλεσμα πολύ περισσότερα χρόνια με γεμάτο τον πάνω πόλο. Του δίνει λοιπόν ένα γέμισμα και κάνει τον μαστό φυσικά νεανικό και αυτού του είδους τα αποτελέσματα δυσκολευόμασταν να τα πετύχουμε με την απλή ανόρθωση.

Ένα άλλο κεφάλαιο που είναι συγκλονιστικό, είναι η τοποθέτηση λίπους. Σήμερα υπάρχει μία τεράστια τάση ιδίως σε ορισμένες κατηγορίες μαστών, όπως είναι οι σωληνωτοί μαστοί, αλλά και πολλοί άλλοι, έχουνε πολύ καλή ένδειξη να γίνει η αυξητική του στήθους και να μπει λίπος περιμετρικά γίνεται δηλαδή συγχρόνως και τοποθέτηση με λιπομεταφορά. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται υβριδική και σήμερα είναι η μεγάλη τάση.

Η μεγάλη τάση σήμερα είναι η αυξητική του στήθους με λιπομεταφορά - η μέθοδος ονομάζεται υβριδική

Εσείς ποια μέθοδος νομίζετε ότι είναι η ενδεδειγμένη ή εξαρτάται κυρίως από την περίπτωση του στήθους;

Αυτό που είπατε είναι το κυριότερο, εξαρτάται από την περίπτωση. Όταν η γυναίκα είναι νέα και έχει αρκετό στήθος με την αυξητική του στήθους με την τεχνική subfacial έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και δεν χρειάζεσαι απολύτως τίποτα άλλο.

Υπάρχουν όμως πάρα πολλές παραλλαγές στα στήθη των γυναικών, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο διαφορετικά στήθη υπάρχουν, ανισομαστίες, ασυμμετρίες, υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά τα οποία δεν καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχουν, γιατί ο κόσμος βλέπει όλες τις γυναίκες με το μαγιό ή το σουτιέν, εμείς που βλέπουμε όλες τις γυναίκες γυμνές, βλέπουμε τις ασυμμετρίες αυτές. Όλες διορθώνονται.

Είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε δύο πολύ ωραίους συμμετρικούς μαστούς είτε πρόκειται για απλή αυξητική, είτε περιθηλαία, είτε για ανόρθωση. Για να γίνει αυτό πρέπει, οι δύο θηλές πρέπει να είναι του ίδιου μεγέθους, πρέπει να είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο αναλογικά, να είναι στο κέντρο του μαστού και πρέπει οι μαστοί να είναι ωραίοι και στρογγυλοί και να έχουνε μία φυσική κίνηση και να σβήνει ο πάνω πόλος ωραία.

Αυτά λοιπόν όλα για να τα πετύχει κάνεις μερικές φορές είναι πάρα πολύ απλό, μερικές φορές είναι πιο δύσκολο και μερικές φορές θέλει πραγματικά την τέχνη. Άρα εξαρτάται από το τι ξεκινάμε, πώς είναι το περιστατικό και τι θα κάνουμε για τον κάθε ένα μαστό.

Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να είναι από λίγο έως πολύ διαφορετικοί οι δυο μαστοί μεταξύ τους, πάρα πολύ συχνά μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε τελείως διαφορετική τεχνική στο ένα με το άλλο για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα. Το ζητούμενο είναι να δώσουμε έναν πολύ ωραίο φυσικό μαστό που να είναι καλά στημένος στην υπομάστιο αύλακα,  αυτό είναι όλο το μυστικό, και να έχει ένα αποτέλεσμα που θα της κρατήσει πάρα πολλά χρόνια.

Το μυστικό να πετύχουμε δύο πολύ ωραίους συμμετρικούς μαστούς είτε πρόκειται για απλή αυξητική, είτε περιθηλαία, είτε για ανόρθωση

Υπάρχουν όμως κάποιες γυναίκες που δεν μένουν ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα. Υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και διόρθωσης μιας επέμβασης η οποία  δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα;

 

Εδώ είναι δύο κατηγορίες γυναικών. Η πρώτη είναι οι γυναίκες οι οποίες κάνανε την επέμβαση πολύ παλαιότερα, διότι ναι μεν όταν γίνεται ένα χειρουργείο γίνεται στο χρονικό διάστημα, πόσων ετών είσαι, την κατάσταση που είσαι, στα κιλά που είσαι. Αυτό αλλάζει μετά από χρόνια, η αρχική εικόνα έχει αλλάξει.

Πολύ συχνά έχουν τοποθετηθεί ενθέματα, όπως ήταν παλιά η μόδα, κάτω από τον μυ οπότε έχεις το μισό μαστό στο πάνω μέρος στητό, ωραίο κάτω από τον μυ και το δεύτερο μισό αρχίζει να κρεμάει,  διότι μεγάλωσες και χαλάρωσε ο μαστός. Αυτό το λέμε waterfall,  καταρράκτη,  αυτό το βλέπουμε πάρα πολύ συχνά σε γυναίκες που είχαν κάνει παλιότερα αυξητική και τώρα χρειάζονται κάποια ανόρθωση. Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτές οι οποίες από την πρώτη στιγμή του χειρουργείου δεν έμειναν ευχαριστημένες.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μικρές κακοτεχνίες, ας πούμε, που άφησε πίσω του ο πλαστικός χειρουργός. Δηλαδή οι ουλές να μην είναι ακριβώς στη θέση που ήθελες, να μην είναι συμμετρικές,  τέτοιες μικρές τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες καλό είναι να μην υπάρχουν αλλά γενικά δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια απολύτως τεχνική ικανότητα και αντίληψη να δίνουν πάντα ένα άριστο αποτέλεσμα.

Συνήθως τα περισσότερα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες που είναι δυσαρεστημένες από κάποια προηγούμενη επέμβαση λύνονται. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην λύνονται, υπάρχουν τόσοι συνδυασμοί τεχνικών, το πιο συνηθισμένο είναι ότι εάν έχει κατέβει η θηλή, ξανακάνουμε μία ανόρθωση, μεγαλώνουμε το ένθεμα, αν είναι μεγάλη τσέπη του ενθέματος την  μικραίνουμε. Ότι θέλουμε μπορούμε να κάνουμε.

Λύνονται τα περισσότερα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες που είναι δυσαρεστημένες από κάποια προηγούμενη επέμβαση

Και πόσο σύντομα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες μία γυναίκα μετά την επέμβαση; 

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι η επέμβαση μαζί με την αναισθησία, το ράψιμο και όλα διαρκεί μία ώρα. Εμένα η επέμβαση αυτή καθαυτή παίρνει μόνο μισή ώρα. Είναι μία πάρα πολύ σύντομη επέμβαση. Βεβαίως παίζει ρόλο και η εμπειρία των πολλών χιλιάδων περιστατικών που έχει κάνει ο χειρουργός, γίνεται με πάρα πολύ ατραυματικό τρόπο και ως εκ τούτου δεν πονάει.

Μπορεί αν δεν κάνει βαριά χειρωνακτική εργασία, την επόμενη μέρα να πάει στη δουλειά της και σε περίπου 5-6 μέρες μπορεί να επιστρέψει στην πλήρη γκάμα των δραστηριοτήτων της και για κάποιο λόγο που και εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί,  είναι ότι δεν επιτρέπουμε στους ασθενείς πριν περάσει ο μήνας να γυμναστούν, πιθανώς να πρέπει να το αλλάξουμε και αυτό, να τους αφήσουμε να γυμνάζονται νωρίτερα

H επέμβαση μαζί με την αναισθησία, το ράψιμο και όλα διαρκεί μόνο μία ώρα

Δείτε επίσης:

Παραγωγή: Earthview 

Ρούχα Ειρήνης Νικολοπούλου: @marinavparis 

Γυαλιά:Jimmy Choo

*Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο Athens Capital για την ευγενική διάθεση της σουίτας Μάνος Χατζιδάκις, για τα γυρίσματα των summer interviews του Eirinika

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ