Παγκόσμια συγκίνηση: Αποσύνδεσαν τον μικρό Archie από τα μηχανήματα - η δικαστική απόφαση & η άρνηση των γονιών (φωτό & βίντεο)

Τα λόγια της μητέρας του μετά τον θάνατο του παιδιού της...

Ο Archie Battersbee, ο 12χρονος που είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ των γονιών του και των γιατρών, «έφυγε» από την ζωή. Η υπόθεσή του έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

Η μητέρα του, Hollie Dance, μην μπορώντας να κρύψει την συγκίνησή  της είπε:  «Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνω ότι ο Archie πέθανε στις 12.15 σήμερα.  Και μπορώ απλώς να σας πω ότι είμαι η πιο περήφανη μαμά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν ένα τόσο όμορφο αγοράκι που πάλεψε μέχρι το τέλος και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Mirror (@dailymirror)

 

Η Dance έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις έξω από το νοσοκομείο Royal London, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ο γιος της άφησε την τελευταία του πνοή, αφού οι γιατοί τον αποσύνδεσαν από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή, το Σάββατο.

Όπως αναφέρει το bbc.com ο Archie βρισκόταν στο νοσοκομείο από τότε που βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Southend του Essex, τον Απρίλιο.

Το παιδάκι υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να μπει σε μηχανική υποστήριξη. Δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις του και παρέμεινε, μέχρι σήμερα σε κώμα...

Νωρίτερα η κυρία Dance είχε πει ότι έκανε όλα όσα υποσχέσθηκε στον Archie, αλλά το νοσοκομείο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχαν άλλες επιλογές για τον γιο της.

Αυτή και ο πατέρας του 12χρονου Paul Battersbee είχαν ζητήσει, την περασμένη εβδομάδα, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να παρέμβει, καθώς αγωνίζονταν για να συνεχιστεί η υποστήριξη ζωής, αλλά τους είπαν ότι δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής τους. 

Στη συνέχεια, ήθελαν να μεταφερθεί ο Archie σε κέντρο περίθαλψης, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα ιατρικά στοιχεία, έκρινε ότι ήταν πολύ ασταθής για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο και αποφάσισε ότι το παιδί πρέπει να παραμείνει στο  Royal London Hospital.

Η οικογένεια ζήτησε άδεια να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά αυτό απορρίφθηκε από τρεις δικαστές στο Εφετείο. Στη συνέχεια ζήτησαν από το  ECHR (ΕΔΑΔ) να παρέμβει, αλλά αργά την Παρασκευή, το δικαστήριο είπε ότι το αίτημα δεν μπορούσε να εξεταστεί.

Σε μια δήλωση μετά τον θάνατο του Archie, ο Barts Health του NHS Trust είπε: «Μέλη της οικογένειάς του ήταν στο προσκεφάλι του και οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια παραμένουν μαζί τους αυτή τη δύσκολη στιγμή. Το Trust θα ήθελε να ευχαριστήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο τμήμα εντατικής θεραπείας παιδιατρικών που φρόντισαν τον Archie...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ