Για σας κυρίες μου αυτό το ποστ: 10 συμβουλές για να επιβιώσετε πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες σας

Με την πάροδο των χρόνων οι γόβες αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ύψος στο τακούνι τους. Είναι γεγονός ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μας κάνουν να φαινόμαστε υπέροχες, με μακριά και λεπτά πόδια.



Όμως, έρχονται στιγμές που το γνωστό σε όλες «Μπροστά στα κάλλη, τί είναι ο πόνος;» χάνει τη σημασία του. Τί πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να σταθούμε στο ύψος…των περιστάσεων;

-Οι λείες σόλες των ψηλοτάκουνων παπουτσιών είναι επικίνδυνες γιατί μπορεί να σας κάνουν να γλιστρήσετε. Για το λόγο αυτό, κάθε φορά που αγοράζετε ένα νέο ζευγάρι χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι ή ένα κομμάτι γυαλόχαρτο για να ξύσετε το κάτω μέρος του. Για καλύτερο κράτημα μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τις γόβες σας με λακ για τα μαλλιά.

-Όσο περίεργο κι αν να σας ακούγετε, μία δοκιμή πριν την έξοδο σας είναι απαραίτητη. Φορέστε τα τακούνια σας μέσα στο σπίτι και εξασκηθείτε στο περπάτημα.

-Εάν πρόκειται να περάσετε μια μεγάλη νύχτα φορώντας ψηλοτάκουνα, καλό θα ήταν να κάνετε λίγη προπόνηση στα πόδια σας εκ των προτέρων. Μερικές περιστροφές στον αστράγαλο και τεντώματα στη φτέρνα θα προετοιμάσουν τα πόδια σας για ό,τι ακολουθήσει. Extra-tip: Εάν βγείτε για δείπνο μπορείτε να εφαρμόσετε τις ασκήσεις κάτω από το τραπέζι χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό.

-Ταλαντεύεστε όταν περπατάτε πάνω στις γόβες σας; Εάν δεν έχετε επιλέξει να φορέσετε ένα peep-toe ζευγάρι, τότε δοκιμάστε να κολλήσετε με ταινία το τρίτο με το τέταρτο δάχτυλό σας, ξεκινώντας το μέτρημα από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Αυτό θα κρατήσει τους μύες σας ευθυγραμμισμένους και τα πόδια σας πολύ πιο σταθερά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ