Ραγδαίες εξελίξεις - Η δήλωση Μητσοτάκη για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε λίγη ώρα - όσα πρόκειται να διευκρινίσει

Ο πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να κάνει δήλωση αναφορικά με το θέμα της παρακολούυθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης θα σταθεί στο τι έχει συμβεί στην υπόθεση, στην ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση και στις κινήσεις που έγιναν.  «Όλα στο φως, με θεσμικό τρόπο» θα είναι το συνολικό μήνυμα.

Η πλήρης παρουσίαση των δεδομένων και η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν θα εξαλείψει τις σκιές που έχουν δημιουργηθεί, σε μια υπόθεση που έχει καταφέρει πλήγμα κατά της κυβέρνησης. Ο κ.Μητσοτάκης θέλει να απευθυνθεί ο ίδιος στους πολίτες για να ξεκαθαρίσει το τι συμβαίνει και αφού μαγνητοσκοπήσει το μήνυμά του, στη συνέχεια αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί στο ότι ο ίδιος έλαβε γνώση για την παρακολούθηση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ,  και θα εκθέσει τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε και σε αυτές περιλαμβάνονται οι παραιτήσεις του διοικητή της υπηρεσίας Παναγιώτη Κοντολέωντα, αλλά, και του Γρηγόρη Δημητριάδη. Παράλληλα θα τονίσει ότι ουδέποτε θα άναβε το πράσινο φως για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου ενός πολιτικού προσώπου και θα ξεκαθαρίσει ότι καμία κυβερνητική υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έχει απαντήσει θετικά τόσο για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως δήλωσε ο κ.Οικονόμου το βράδυ της Κυριακής «το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις».

Η έντονη απάντηση Ανδρουλάκη

Χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μία οργισμένη δήλωση, επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Όπως τόνισε στη δήλωσή του «κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια. Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.

Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέων, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;
-Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;»,
όπως ανέφερε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ