Τα περίφημα Tod’s κινδυνεύουν να κλείσουν: Ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος Diego Della Valle σε αδιέξοδο – ο ρόλος της Chiara Ferragni 

Ποιος είναι ο μεγιστάνας της διπλανής πόρτας που πιστεύει ότι «το στυλ είναι έμφυτο»

 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Diego Della Valle, του χαρισματικού δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της υποδηματοποιίας Tod’s, είναι πόσο Ιταλός αποδεικνύεται ότι είναι ξανά και ξανά. Ακριβώς όπως ρίσκαρε και κατάφερε να μετατρέψει σχεδόν μέσα σε μια νύχτα τα μοκασίνια  σε διεθνές αντικείμενο του πόθου, έτσι και σήμερα τα παίζει όλα για όλα για να σώσει την επιχείρηση του από την κατάρρευση και αποκαταστήσει το παλιό της μεγαλείο. 

Συγκεκριμένα ο Della Valle, που έχει δηλώσει στο περιοδικό W ότι «το στυλ είναι έμφυτο», αφού είδε τα έσοδα της εταιρείας του να συρρικνώνονται από τα 1,8 δισ. ευρώ στα 1,1δισ.ευρώ την τελευταία 5ετία, αποφάσισε να βγάλει την Tod’s άρον άρον από το Borsa (το ιταλικό Χρηματιστήριο), ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων της στο άμεσο μέλλον. 

Όπως έγραψε σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, ο Ιταλός bon viveur ανέκαθεν «κατηγορούσε» το Χρηματιστήριο ότι δεν τον άφηνε να διοικήσει την εταιρεία του με τον τρόπο που ήθελε. Αλήθεια ή ψέματα η Tod’s μπορεί τριπλασίασε την αξία της, με την επέκταση της στην τεράστια αγορά της Κίνας, όμως τα λειτουργικά της κέρδη δεν μεγάλωσαν. Σύμφωνα με την JPMorgan η εταιρεία φέτος εκτιμάται ότι θα έχει κέρδη 52 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι σημαντικά λιγότερα από τα 56 εκατομμύρια που είχε το 2001.

 

 

Το δίχως άλλο η 2ετία της πανδημίας ήταν μεγάλο πλήγμα για όλες τις εταιρείες πολυτελών ειδών στον κόσμο, ωστόσο ο Della Valle δεν σκοπεύει να συνεχίσει να χάνει χρήματα, γι’ αυτό και πήρε την ιστορική απόφαση να κάνει buy out στις μετοχές των άλλων επενδυτών στο ποσό των 338 εκατ. ευρώ, βγάζοντας την Tod’s από το Borsa. Το σχέδιο του προβλέπει ότι η οικογένεια, δηλαδή ο ίδιος και τα αδέλφια του Andrea και Gizela, θα μανατζάρουν ξεχωριστά τις διαφορετικές μάρκες που έχουν στην κατοχή τους, δηλαδή τη Fay, την Hogan και φυσικά τη Roger Vivier, ώστε να αποφασίσουν σε ποια από αυτές θα επενδύσουν τα περισσότερα που θα μπορέσουν να αποδώσουν πλήθος καρπών. 

 

Οι φήμες λένε ότι με δεδομένο ότι ο Della Valle ξεκαθάρισε ότι ο γαλλικός γίγαντας των ειδών πολυτελείας LVMH θα διατηρήσει το μερίδιο 10% που κατέχει στον Όμιλο της Tod’s, ίσως εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του οικογενειακού ποσοστό στον  Bernard Arnualt. Η Ιταλία άλλωστε βρίσκεται σε πολιτική κρίση ξανά και οι οικονομικές της προκλήσεις είναι τόσο μεγάλες που καθημερινά δημοσιεύονται άρθρα για το πώς η ΕΕ πρέπει να σώσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της για να μην γονατίσει η ευρωζώνη ξανά.


Φυσικά υπάρχει η περίπτωση να βγάλει τελικά ο Ιταλός  κληρονόμος έναν…  λαγό από το καπέλο του κλέβοντας την παράσταση, ακριβώς όπως έκανε πριν από ένα έτος όταν διόρισε τη διάσημη Ιταλίδα influencer, Chiara Ferragni, με τους 27εκατ. ακολούθους στο διοικητικό συμβούλιο της Tod’s με αποτέλεσμα η μετοχή της ιταλικής εταιρείας να κάνει άλμα άνω του 5%!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ