Τρίκαλα - τύχη βουνό! Ηλικιωμένος πήγε να μαζέψει ρίγανη, χάθηκε & έμεινε 24 ώρες κρατώντας ένα κλαδί - Σώθηκε μένοντας άυπνος στον γκρεμό

«Τον εντοπίσαμε σε ένα πολύ δύσβατο σημείο»

Λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία η βόλτα ενός ηλικιωμένου άνδρα από το χωριό Παχτούρι Τρικάλων, ο οποίος βγήκε από το σπίτι του την Παρασκευή το πρωί με σκοπό να μαζέψει ρίγανη, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδρομής εγκλωβίστηκε σε μια πολύ δύσβατη πλαγιά στη Νότια Πίνδο.

Όταν οι συγγενείς και συγκεκριμένα η σύζυγος του ηλικιωμένου διαπίστωσε την πολύωρη απουσία του, τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλης και αυτό με τη σειρά του στη Διεύθυνση Ασφαλείας Τρικάλων, ενώ η Πολιτική Προστασία επικοινώνησε με την Ομάδα Διάσωσης της περιοχής.

Άμεσα κλιμάκιο της ΕΟΔ Τρικάλων μετέβη με οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην περιοχή του Ασπροποτάμου προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες σε συνεργασία με μέλη της ΟΠΚΕ που ήταν υπεύθυνη της επιχείρησης.

Μετά από αναζητήσεις αρκετών ωρών, ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε τελικά το Σάββατο (6/8) να προσπαθεί να κρατηθεί από ένα κλαδί, ώστε να μη βρεθεί σε γκρεμό ύψους 40 μέτρων.

«Πράγματι τον εντοπίσαμε σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, σε μια πλαγιά απόκρημνή από την οποία δεν μπορούσε να μετακινηθεί ούτε προς τα επάνω, ούτε προς τα κάτω, με έδαφος ολισθηρό, αρκετά φοβισμένο να κρατιέται από κλαδί για να μη βρεθεί στο κενό» αναφέρει μεταξύ άλλων στο GRTimes, η πρόεδρος της ΕΟΔ Τρικάλων Σοφία Ξάνθη.

Η τελευταία ανέφερε επιπλέον, ότι «σε μια μίνι συνέντευξη που του πήραμε μετά τον απεγκλωβισμό του ώστε να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, μας είπε ότι είχε να κοιμηθεί 24 ώρες γιατί φοβήθηκε πως αν τον έπαιρνε ο ύπνος θα άφηνε το κλαδί και θα έπεφτε στο γκρεμό».

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλης προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, οι οποίες δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ