29χρόνη Αγγλίδα καλλονή έκανε αφαίρεση των μαστών της σαν την Αντζελίνα Τζολί – έχει παρόμοιο σπάνιο γονίδιο (φωτό)

Η νεαρή μητέρα έχει στεφθεί Miss Sussex είναι μοντέλο εσωρούχων

 

Όταν η Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε να υποβληθεί σε μια προληπτική διπλή μαστεκτομή το 2013, το έκανε για να μάθει ο πολύς κόσμος για τα σπάνια γονίδια που συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Σήμερα μια νεαρή Βρετανία, η Τζέιντ Πάουερ, κάνει ακριβώς το ίδιο, μετά τη διάγνωση της αδελφής της με καρκίνο των μαστών, και ελπίζει να βοηθήσει στη διάδοση του ίδιου τόσο σημαντικού μηνύματος.


Η Τζολί, υπενθυμίζει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, προέβη σε αυτή την επέμβαση, όταν ανακάλυψε ότι έχει τη γονιδιακή μετάλλαξη BRCA1. Είχε προηγηθεί ο θάνατος της μητέρας της σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο των ωοθηκών.

Η Τζέιντ Πάουερ, έχει μια άλλη γονιδιακή μετάλλαξη που φέρει την ονομασία PALB2 και το 2006 ανακαλύφθηκε ότι αυξάνει επίσης τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Αποφασισμένη να μειώσει τον κίνδυνο για τη ζωή τους που λόγω του γονιδίου αναγνωρίζεται στο 63%, ενώ χωρίς αυτό πέφτει στο 15%, η όμορφη Βρετανίδα αποφάσισε και υποβλήθηκε άμεσα σε διπλή μαστεκτομή.

«Η Ατζελίνα ήταν ένας από τους ανθρώπους που με βοήθησε να πάρω αυτήν την απόφαση, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο πως είναι η ζωή της μετά τη μαστεκτομή», δήλωσε η ίδια στην βρετανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ