Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιάννης Λουκάκος: Αυγά σακσούκα (Shakshuka) με φέτα - βουτήξτε το ψωμί σας ελεύθερα! (βίντεο)

Ένα πρωινό για όλη την ημέρα, πολύ αγαπημένο, μεσανατολίτικο, καυτερό και παράδεισος βουτύγματος ψωμιού!

ΥΛΙΚΑ

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. πελτές ντομάτας
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 1 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 5 γρ. χαρίσα
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 150 γρ. ντοματίνια ψητά, χοντροκομμένα
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. φέτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τον πελτέ, τη χαρίσα και το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σημείο που η σάλτσα σιγοβράζει και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά από τις ντομάτες και να ενσωματωθούν όλα τα αρώματα για περίπου 10 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μία κουτάλα ή την πίσω πλευρά από ένα κουτάλι δημιουργούμε στη σάλτσα λακούβες (θήκες) αρκετά μεγάλες ώστε να χωρέσουν μέσα τα αυγά. Σπάμε από ένα αυγό με προσοχή μέσα στην κάθε λακούβα και αλατίζουμε.

Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να είναι υγρός στο εσωτερικό του, για περίπου 4 με 6 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Tip:

*Εναλλακτικά μπορείτε να τελειώσετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190C.

*Σερβίρουμε σε μπολ με φρυγανισμένο ψωμί στο πλάι

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μυρωδικά σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ