Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το «Hill House» της Κρήτης: Αρμονία, φύση, ξύλο και πέτρα - άγρια ομορφιά & θέα στη Μεσόγειο (φωτό)

Χτισμένο στους βόρειους πρόποδες του όρους Θρυπτή

Παγκόσμιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το «Hill House» της Κρήτης, με το διάσημο διαδικτυακό περιοδικό Design Boom - ειδικό σε θέματα αρχιτεκτονικής - να παρουσιάζει σε άρθρο του το απίθανο αυτό ακίνητο.

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου Block722, με έδρα την Αθήνα, δημιούργησαν την ιδιωτική αυτή κατοικία που στα ελληνικά ονομάζεται «Λόφος». Χτισμένο στους βόρειους πρόποδες του όρους Θρυπτή, στην ανατολική πλευρά του  νησιού, το σπίτι ενσωματώνεται πλήρος στο φυσικό τοπίο.

Είναι σε απόλυτη αρμονία με το άγριο τοπίο της Κρήτης, τα βουνά και την θάλασσα, με την ομάδα που το σχεδίασε να έχει «τιμήσει» τον πλούτο και την κληρονομιά τωμν παραδοσιακών μορφών κατασκευής, μέσα από έναν σύγχρονο ωστόσο φακό.

Η κύρια κατοικία αποτελείται από δύο χαμηλά τετράγωνα που συνδέονται με ένα σκιερό αίθριο - το ένα να διαθέτει μια κύρια σουίτα και το άλλο ενσωματώνει την κουζίνα, την τραπεζαρία και τους χώρους καθιστικού.  Κατά μήκος του χαμηλότερου επιπέδου, υπάρχουν δύο σουίτες για επισκέπτες με παροναμική θέα, ένα γυμναστήριο και ένα δεύτερο σαλόνι. 

Οι αρχιτέκτονες στο Block722 χρησμιποίησαν φυσικά υλικά, όπως ξύλο και πέτρα, ωστόσο το design του έγου είναι μοντέρνο. Η ομάδα σημειώνει την «εγγενή της σκανδιναβική ευαισθησία και τον οργανικό μινιμαλισμό» τους οποίους υβριδίζει με «επιρροές της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής».

Το γραφείο συνεργάστηκε με ντόπιους τεχνίτες για την κατασκευή του σπιτιού, τόσο για αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες υψηλής τεχνολογίας όσο και για έπιπλα κατά παραγγελία από μάρμαρο, ξύλο, πέτρα και terrazzo. 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: block722.com/o-lofos - © Ana Santl | @iamnotana

project info:

-project title: Hill House

-architecture: Block722 | @block722architects

-location: Crete, Greece

-lead architect: Sotiris Tsergas

-lighting consultant: Skia Lighting | @skialighting

-landscape consultant: Outside | @eva_outside

-completion: 2022

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ