Το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο ζυγίζει 177 κιλά, έχει μήκος 2,5 μέτρα & τύχη βουνό! Ποιος το αλίευσε;

Η ιππογλώσσα ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να την ανεβάσει στο σκάφος του
 

 

Δεν πίστευε στα μάτια του ο Βρετανός Πολ Στίβενς όταν είδε ότι ψάρεψε στα ανοιχτά της Νορβηγίας μια τεράστια ιππόγλωσσα βάρους 177 κιλών και μήκους σχεδόν 2,5 μέτρων! 

Όπως γράφει η Mirror, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιππόγλωσσα που έχει πιάσει ποτέ Βρετανός και με βάση τις διαστάσεις της, η ηλικία της υπολογίζεται στα 70 με 90 έτη. Ο Στίβενς χρησιμοποίησε ως δόλωμα νεκρά ανθρακόψαρα, για να πιάσει το ψάρι.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ζυγίσεις ένα ψάρι αυτού του μεγέθους. Υπάρχει μια φόρμουλα για τη λήψη των μετρήσεων ενός μεγάλου ψαριού και για τον υπολογισμό του βάρους του, την οποία και χρησιμοποίησα», δήλωσε ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα.

Credits: SportquestHolidays/BNPS

Επειδή το ψάρι ήταν πολύ βαρύ για να το φέρει πάνω στο σκάφος, ο Πολ μπήκε στο νερό για να τραβήξει φωτογραφία μαζί με το ζώο. Στη συνέχεια το απαγκίστρωσε και το απελευθέρωσε σώο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ψαράς ισχυρίστηκε πως χρειάστηκαν περίπου τρεις μέρες για να σταματήσουν οι πόνοι στους ώμους του που προκλήθηκαν από την προσπάθεια αλίευσης του ψαριού. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ