Υψηλό θέαμα & απόλυτος πρωταγωνιστής ο Αντετοκούνμπο στο πρώτο φιλικό της Εθνικής με την Ισπανία (βίντεο)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφερε «γεύση» από το ΝΒΑ στο ΟΑΚΑ και η Εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη με 86-70, σε φιλικό παιχνίδι, με την Ισπανία.

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, εν μέσω Αυγούστου, η Εθνική μας ομάδα ανδρών στο μπάσκετ εντυπωσίασε στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, επικρατώντας της Ισπανίας με 86-70.

Πρωταγωνιστής της νίκης ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που σημείωσε double double, με 31 πόντους (7/10 βολές, 9/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα), αλλά και 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ και 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σε 20:33 λεπτά συμμετοχής. ο Greek Freak έφερε «αέρα» ΝΒΑ στο ΟΑΚΑ, ενώ η Εθνική έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στην άμυνα και με ομαδικότητα και ταχύτητα στο παιχνίδι της, πήρε τη νίκη.

Δεν αγωνίστηκαν οι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Παπαγιάννης λόγω τραυματισμού, ενώ οι Μωραϊτης και Κουζέλογλου έμειναν εκτός δωδεκάδας. Η Ισπανία παρατάχθηκε χωρίς τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ρίκι Ρούμπιο, Ουσμάν Γκαρούμπα και Σέρχιο Γιουλ.

Πριν από το τζάμπολ ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και Χόρχε Γκαρμπαχόσα, έστειλαν κοινωνικό μήνυμα μαζί με την Unicef, με σύνθημα: "Ειρήνη, για όλα τα παιδιά. Το μπάσκετ μπορεί να αλλάξει τον κόσμο".

Το επόμενο φιλικό για την Εθνική μας ομάδας θα είναι και πάλι με την Ισπανία, αυτή τη φορά όμως επί ισπανικού εδάφους (11/8, 20:30). Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενόψει του Ευρωμπάσκετ, θα συνεχιστεί με το τουρνουά "Ακρόπολις", από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου, στο οποίο η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Πολωνία, Γεωργία και Τουρκία.

Τον φιλικό αγώνα στο ΟΑΚΑ παρακολούθησε δια ζώσης από τις θέσεις VIP του ΟΑΚΑ ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας Χόρχε Γκαρμπαχόσα, καθώς και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 31-13, 50-35, 63-57, 86-70

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ