38 χρόνια Like a Virgin! Η Madonna σέξι 26χρονη σε σπάνιες ασπρόμαυρες (φωτό & βίντεο)

Ήταν το πρώτο γυναικείο άλμπουμ στην ιστορία που πούλησε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ

 

Περισσότερη λάμψη και ελάχιστη ουσία, έχουν γράψει πολλές φορές με κακεντρεχή διάθεση τα διεθνή έντυπα για τη Madonna . Οι εκατομμύρια όμως θαυμαστές της απαντούν ότι η αξία της βασίλισσα της ποπ βρίσκεται στη μεγάλη δημοφιλία της και την μοναδική ικανότητα της να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους

Καθοριστική στιγμή στην καριέρα της το άλμπουμ «Like a Virgin» με το ομότιτλο διάσημο τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν από 38 ολόκληρα χρόνια. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια με τις ιταλικές ρίζες μπορεί να μην κατάφερε εκείνη την εποχή να γίνει η δισκογραφική παραγωγός του άλμπουμ αυτού, όπως επιθυμούσε, έπεισε όμως τους Sire Records ο τίτλος του άλμπουμ και η εικόνα του εξωφύλλου του  να κάνουν μια προκλητική σύνδεση μεταξύ του δικού της θρησκευτικού ονόματος Madonna, ως ρωμαιοκαθολικού τίτλου της μητέρας του Ιησού Μαρία, και της χριστιανικής αντίληψης της παρθενικής γέννησης

Το Like a Virgin, τις φωτογραφίες του οποίου τράβηξε ο εκπληκτικός Steven Meisel είχε εμπορική επιτυχία και έγινε το πρώτο νούμερο ένα άλμπουμ της Μαντόνα στο Billboard 200, ενώ σημείωσε το ρεκόρ ως το πρώτο γυναικείο άλμπουμ στην ιστορία που πούλησε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. 

Credits: Kenji Wakasugi - Adore

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του Like a Virgin, που σήμερα θεωρείται πολιτιστικό τεχνούργημα της δεκαετίας του 1980, η Μαντόνα πήγε στη Ιαπωνία το 1985 για την προώθηση του. Μαζί της και ο φωτογράφος Kenji Wakasugi, ο οποίος και ανέλαβε να τη φωτογραφίσει για το Playboy.

Credits: Kenji Wakasugi - Adore

Στο βιβλίο «Adore», που κυκλοφόρησε από τον NJG, την περασμένη χρονιά, έχουν συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στιγμιότυπα από εκείνη την εξαιρετική φωτογράφιση της «βασίλισσας της ποπ».

Credits: Kenji Wakasugi - Adore

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό W για τη μεγάλη σταρ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, που έγινε ένα συμβόλου αυτο-ενδυνάμωσης και σεξουαλικής απελευθέρωσης, ποζάροντας με δημιουργίες των Vivienne Westwood, Jean-Paul Gaultier, κοσμήματα, σταυρούς και τη σήμα κατατεθέν ζώνη «boy toy», «δεν υπήρχε στυλίστας».

«Απ’ ότι θυμάμαι, όλα ήταν το προσωπικό στυλ της Madonna. Φωτογραφήθηκε με τα ίδια ρούχα που φορούσε όταν ήρθε στο στούντιο», αποκάλυψε ο ίδιος χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ