Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Υπόθεση υποκλοπών - Θανάσης Κουκάκης: Τα επτά «αιτήματα» προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (φωτό)

Θα ενημερώσει τον εισαγγελέα για την παρακολούθηση του κινητού του

Στις 16 Αυγούστου ο  Θανάσης Κουκάκης αναμένεται να προσέλθει ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, με σκοπό να τον ενημερώσει για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Ο δημοσιογράφος, σε ανάρτησή του στο Twitter απαριθμεί τις 7 ενέργειες, στις οποίες θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει Εισαγγελέας.

Αναλυτικά αναφέρει: 

«(Thread) Εν όψει της κλήσης μου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, μαζί με το δικηγόρο μου Ζαχαρία Κεσσέ, θεωρούμε ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να μεριμνήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση για τα εξής:

1. Να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθησή του και με ποια αιτιολογία.

2. Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης του, την ίδια ημέρα που αιτήθηκε στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθείται (12/8/2020).

3. Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών του και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. «Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου» τονίζει.

4. Να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexa και Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.

5. Να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχει ο ίδιος ήδη γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.

6.Να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel (και όχι τους διαχειριστές, τους λογιστές και τους δικηγόρους τους)  και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.

7. Να διερευνήσει ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθεί από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ