Η αγιογράφος Ελένη Αντωνακάκη εκθέτει στην πατρίδα της την Κρήτη τις «Ανέγνωρες μορφές της Παναγίας» - εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος (φωτό)

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση αποσπασμάτων που αναφέρονται στην Παναγία

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 8/8/2022 τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας της εικαστικού - αγιογράφου Ελένης Αντωνακάκη: «Ανέγνωρες μορφές της Παναγίας». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. κ. Ευγένιο παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, των τοπικών δημοτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση αποσπασμάτων που αναφέρονται στην Παναγία από τα έργα «Ημερολόγιο: Άγιον Όρος Νβρης – Δβρης 1914», «Καπετάν Μιχάλης» και «Αναφορά στον Γκρέκο» και του Ν. Καζαντζάκη.

Η βραδιά πλαισιώθηκε με ύμνους και τραγούδια αφιερωμένα στη Θεοτόκο από την χορωδία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων υπό τη διεύθυνση της χοράρχου Αργυρώς Ρέππα.

Άποψη από την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακακη: "Ανεγνωρες μορφές της Παναγίας", Συνεδριακή αίθουσα "Γ. Ανεμογιάννης", Μουσείο Ν. Καζαντζάκη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος πραγματοποίησε τα εγκαίνια της έκθεσης και ξεναγηθηκε σε αυτήν από τη εικαστικό/αγιογράφο Ελένη Αντωνακακη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Νίκου Καζαντζάκη κ. Ταρουδακη, τη Διευθύντρια του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη κα. Μηλαθιανακη και την εικαστικό/αγιογράφο κα. Ε. Αντωνακάκη.

Ξενάγηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης στη Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη από τον υπεύθυνο της μόνιμης συλλογής του μουσείου.

 

 

 

 

Πληροφορίες έκεθσης

 Η έκθεση φιλοξενείται στη συνεδριακή αίθουσα «Γ. Ανεμογιάννης» του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς.

Δείτε επίσης: 

Θα διαρκέσει μέχρι τις 15/8/2022 με ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9.00 – 13.00 & 19.00 – 21.00, Σάββατο/Κυριακή/Αργία Κοίμησης Θεοτόκου 10.00 – 12.00 & 18.00 – 22.00.  Είσοδος ελεύθερη. 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ